Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un agent de mosso d'esquena a la Noguera Pallaresa, al Pallars Sobirà

Alarma per la sorprenent troballa d'un banyista en un riu de Catalunya

Els Mossos han afirmat que suposava un perill per a la resta de banyistes

Un banyista va trobar una granada de mà aquest dilluns a la tarda a la llera del riu Noguera Pallaresa, al seu pas per Alós d'Isil, al Pallars Sobirà. L'artefacte explosiu estava submergit a una fondària d'1,60 metres i encara duia l'anella de seguretat. Segons la policia, es tracta d'una granada de mà.

A més, afirmen que és de la Guerra Civil, que feia temps que era al riu i que hauria quedat al descobert pels moviments de corrents d'aigua. El grup especialitzat a desactivar explosius, la unitat Tedax, va retirar l'artefacte de la zona i el va destruir, ja que suposava un perill per a la resta de banyistes.

«Un banyista troba una granada a la llera del riu la Noguera Pallaresa, a Alós d'Isil (Pallars Sobirà). L’artefacte es trobava a una fondària d’1’60 metres i suposava un perill per a la resta de banyistes. El nostre grup TEDAX el va retirar amb seguretat per destruir-lo» 

Una senyora troba una granada a casa seva

El passat mes d'abril, una dona va trobar una granada en un calaix del seu domicili. Segons les primeres informacions i tal com van apuntar els Mossos d'Esquadra, el projectil era del marit de la dona, ja mort. Els fets van tenir lloc al voltant de les 9:00 hores del matí del dia 11 d'abril. 

Una veïna del districte de Sarrià - Sant Gervasi de Barcelona, va localitzar una granada a casa seva, segons van informar els Mossos d'Esquadra. L'artefacte estava a l'interior d'un calaix i era del seu difunt marit. La policia va rebre l'avís a les nou del matí i va ser la dona la que va alertar els agents.

Estava dins d'un calaix

Membres de la unitat TEDAX dels Mossos, especialitzats en la desactivació d'explosius, es van desplaçar fins a l'immoble i van fer les comprovacions pertinents per garantir que l'aparell no era perillós i retirar-lo amb tota seguretat. Així ho van informar a través de les xarxes socials. 

«Una senyora troba una granada del seu marit difunt en un pis de BCN. Els tècnics especialistes en desactivació d'artefactes TEDAX l'han retirat amb tota seguretat», va piular el cos de la policia catalana al seu compte de Twitter.