Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cordó del Cos de Policia Nacional que indica 'no passar' amb un cotxe del cos de fons

Impactant troballa de la policia a Catalunya: explotades i vigilades amb càmeres

La Policia Nacional realitza un escorcoll i es troben amb una gran organització darrere

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada a l'explotació sexual de dones en pisos de cites ubicats a Blanes (Selva).

L'operació policial s'ha saldat amb cinc detinguts i ha permès  alliberar quatre víctimes. Entre els arrestats, hi ha els suposats líders de la xarxa, que han ingressat a presó.

Segons informa la Policia Nacional en un comunicat, les víctimes de l'organització eren dones joves, principalment d'origen colombià, en situació de vulnerabilitat.

Els proxenetes les captaven i les enganyaven amb promeses d'una vida millor. Un cop al país, les obligaven a exercir la prostitució. La banda sotmetia les víctimes a vigilància a través de càmeres de seguretat connectades als mòbils dels capitostos.

Alliberen a quatre víctimes

Tal com hem pogut saber des de l'ACN, amb la investigació s'han alliberat les quatre dones i desmantellat l'organització criminal que va començar el maig de l'any passat, quan els agents van recollir indicis de l'existència d'una banda a Blanes que es dedicava presumptament a captar joves en situació de necessitat econòmica. Sobretot a Colòmbia, les enganyaven per fer-les viatjar al país i, un cop aquí, les obligaven a prostituir-se.

L'exmarit d'una de les líders de la banda era qui s'encarregava de fer les captacions al país llatinoamericà. També facilitava el seu viatge al país. Per això, subministrava a les víctimes la documentació i els diners necessaris per fingir un viatge turístic i evitar aixecar sospites durant el trajecte.

Estaven controlades al mil·límetre

Un cop al país, traslladaven les víctimes als pisos de cites, on les obligaven a exercir la prostitució fins a saldar el deute contret amb l'organització. Així, publicaven anuncis a webs de contactes sexuals per captar clients.

Els pisos els gestionaven dones, conegudes com a 'mamis', que s'encarregaven del seu funcionament, així com la rebuda dels clients, la comptabilitat i el control dels serveis sexuals fets per cada víctima.

Els líders de la banda també tenien càmeres instal·lades i les controlaven a través dels seus mòbils. Segons informa la Policia Nacional, així podien tenir un  "control absolut" dels moviments  de les dones.

Drogues i prostitució

Segons la investigació, l'entramat criminal no només es lucrava amb la prostitució, sinó que també obtenia ingressos importants subministrant cocaïna a clients. Blanquejaven els beneficis utilitzant un bar i una botiga d'alimentació, a Blanes mateix.

Durant els cinc escorcolls fets arran de l'operatiu policial, han intervingut 3.000 euros  en efectius,  21 dosis de cocaïna, tres rellotges de luxe, dispositius informàtics i documentació rellevant per a la investigació.

L'operatiu s'emmarca en el la de la Policia Nacional contra el tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual. El cos recorda el telèfon 900 10 50 90 i el mail trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, per perseguir aquests delictes.