Muntatge de les mans d'una persona utilitzant un mòbil i les lletres de Policia Nacional d'un cotxe

Indicació de la Policia Nacional a qui tingui un d'aquests mòbils

La Policia ofereix consell definitiu en cas d'emergència

Quan ens trobem immersos en algun tipus d'emergència, sempre cal tenir disponible el nostre telèfon mòbil perquè ens puguin contactar. Ho solen fer amb alguna persona propera per prestar-nos l'ajuda que requerim en aquell moment.

I és que pot ser qüestió de vida o mort. Per això, és un tema molt seriós. Així, els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat hi han posat el focus de manera contundent. Des de la Policiía Nacional estan més que preocupats per com poden combinar tecnologia i situacions d'emergència per ajudar el ciutadà.

La Policia sap del missatge vital que ha llançat sobre els contactes d'emergència

Com dèiem, tenir una sèrie de contactes a qui avisar en una situació crítica és vital en aquests temps que corren, tot i que alguns ciutadans encara no veuen tan obvi aquest perill i la necessitat de fer aquest gest per la nostra seguretat.

Per això, la Policia va avisar fa uns dies d'una opció per als telèfons iPhone i Android que té molt a veure amb aquestes qüestions de situacions d'emergència.

Una persona amb el seu mòbil blanc a la mà i un símbol de trucada
Hi ha una solució per desbloquejar un telèfon en cas d'emergència | Getty Images

Fins no fa gaire, hi havia ciutadans que tenien aquelles persones de referència entre els contactes d'emergència. Però, en cas que algú trobés el telèfon mòbil, no podia accedir fins als contactes si el dispositiu estava bloquejat. Tot i això, el que molts no sabien és que hi ha una funcionalitat que fa que puguem tenir accés als contactes d'emergències, encara que el telèfon estigui bloquejat.

Què has de fer per contactar amb una persona encara que el telèfon estigui bloquejat

La Policia Nacional ha fet un avís sobre això a través de les xarxes socials més importants i, en un clarificador vídeo, explica detalladament el que molts telèfons mòbils tenen a l'hora d'afegir un contacte d'emergències.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

«Això ens ajudarà en cas que hagis perdut el telèfon o te l'hagin robat. Podrem trucar a aquesta persona, encara que el telèfon estigui bloquejat», apunten en un vídeo que han publicat a diverses xarxes socials. Així les coses, si hi afegim un o més contactes d'aquesta classe, la Policia podria contactar amb aquests, encara que el telèfon estigui bloquejat, en una situació d'emergència.

Ara, molts es deuen preguntar com activar aquesta funció tan important en casos crítics. I el cert és que activar aquesta funcionalitat és força fàcil. Si ens referim als telèfons Android, només cal entrar al menú d'ajustaments i fer clic a l'opció, 'Seguretat i emergències'.

Un cop estem dins d'aquesta secció, podem afegir els contactes d'emergència, sigui manualment o a través de la nostra agenda de contactes habitual.

Com activar aquesta opció d'emergència als nostres telèfons Android i iPhone

En el cas dels telèfons iPhone amb el sistema operatiu iOS , el sistema és una cosa diferent. Sí que en primer lloc hem d'entrar al menú d'ajustaments,però caldria seleccionar en aquest cas 'Emergència SOS'.

Després d'entrar en aquesta opció, veurem una pestanya que porta per nom 'Dades mèdiques' i podrem fixar aquest contacte d'emergència tan necessari quan ens trobem en una situació delicada.

Sens dubte, aquest consell tan important que ens ofereix la Policia Nacional no l'hem d'obviar i segur que ens treu de qualsevol complicació. Avui dia, és vital estar connectat amb els contactes que puguin ajudar en un moment donat a les autoritats si estiguéssim en perill seriós. Per això, no t'ho pensis més i activa ja aquesta opció, sigui a iPhone o a Android, perquè no t'emportis un ensurt del tot innecessari.