Muntatge de les mans d'una persona utilitzant un mòbil i les lletres de Policia Nacional d'un cotxe

L'estafa que cada vegada és més habitual a casa nostra: es fan passar pels teus fills

Avís urgent de la policia per evitar estafes de milers d'euros

Les estafes no deixen de créixer a la nostra societat i sobre moltes d'elles la Policia sempre està atenta i predisposada a difondre-les. El seu objectiu no és altre que evitar que entrem al joc dels delinqüents, cada cop més hàbils per enganyar-nos.

Per com ens afecta, hem de fer cas a la Policia si no volem ser carn de canó per als amants del que és aliè. Els últims dies, la Policia Nacional ha alertat sobre una estafa que versa sobre l'emergència d'un suposat familiar. I és que aquests es fan passar per 'fills en dificultats'.

Aquests estafadors sol·liciten una quantitat important de diners urgents als pares, volent fer veure que el seu telèfon s'ha fet malbé i per això els escriuen des d'un altre que no coneixen.

La Policia Nacional alerta de l'estafa que porta de cap els espanyols

Aquesta estafa del 'fill en problemes' pot afectar qualsevol pare o mare de família. Per això, hem d'estar molt atents a no caure en aquest parany sobre el qual ha avisat la policia. La Policia ha registrat un augment notable de denúncies, per la qual cosa ha decidit fer un pas endavant i explicar-ho en diverses televisions, com ara Aragón TV.

Amb tot, la víctima en qüestió rep al telèfon un missatge de WhatsApp, el remitent del qual és un telèfon desconegut. Sigui el seu fill o un altre familiar pròxim es posen en contacte amb la víctima al·ludint que li han robat o una excusa similar.

L'estafa del 'fill en problemes' ha estafat 50.000 euros a Cartagena

Després d'aconseguir que la víctima entri de ple a l'estafa, el delinqüent assegura que té un greu contratemps. Aquest demana una transferència a un compte corrent en qüestió. Els imports d'aquestes transferències solen rondar els 2.000 euros i fins i tot encara poden ser més grans que aquesta xifra elevada.

Per exemple, a la Comissaria de Cartagena ja han rebut fins a 18 denúncies sobre aquesta estafa amb una quantitat total de diners robats que ascendeix als 50.000 euros. Sens dubte, una estafa en tota regla pel qual han estafat molts innocents.

La Policia Nacional aconsella les potencials víctimes perquè no caiguin al parany. Volen que estiguin el més alerta possible si reben aquest tipus de missatges de WhatsApp.

«No es deixi portar pel nerviosisme, tranquil·litzi's», exposa de manera directa la Policia. I és que posen de manifest que a la nostra agenda de telèfon no portem el sobrenom en els contactes com 'fill', 'amic fill' o alguna cosa semblant. Per a la Policia Nacional, això «de forma inconscient donarà credibilitat a qualsevol missatge que rebi d'aquest número».

Muntatge de dos policies d'esquena amb una rodona de bitllets d'euro
La Policia és conscient que aquesta estafa està provocant robatoris de milers d'euros | España Diario TIPS

 

Els consells de la Policia per no caure al parany dels delinqüents

«Truqui al telèfon autèntic del seu fill i, en cas de no localitzar-lo, alguna persona del seu entorn i pregunti per ell». Per a la Policia Nacional, és important insistir «com sigui necessari», indiquen a les seves xarxes socials. 

A més, la Policia ha apuntat que de vegades els estafadors saben que aquest teòric familiar és fora per un viatge o bé viu lluny de la llar familiar.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

«Seria convenient establir prèviament algun mecanisme de seguretat, tipus paraula secreta, per si sorgís la necessitat de contactar amb caràcter urgent a través d'un dispositiu diferent de l'habitual», ha deixat anar.

Per acabar, el consell que dona la Policia és «no fer cap pagament fins que tingui la certesa absoluta que és el seu fill qui el sol·licita. A més, posi els fets, immediatament, en coneixement de les Forces i Cossos de Seguretat», ha indicat a les seves xarxes socials.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!