Muntatge d'un mapa meteorològic i la cara de Mario Picazo parlant

«Hem de parlar-ne»: Mario Picazo anuncia el que notarem tots els pròxims dies

Mario Picazo avança què passarà amb les temperatures en aquest tram final de setmana

Mario Picazo avisa de les novetats meteorològiques que ens esperen per als pròxims dies a Espanya. Els termòmetres tornaran a experimentar un canvi important durant el període final de setmana i el començament de la següent.

Enfoquem aquest tram amb la mirada posada a l'Atlàntic, «pendents de fronts, borrasques que s'acosten». Però també posant el focus a les «temperatures del cap de setmana i l'arrencada de la que ve». Sembla que la calor torna de nou amb més intensitat.

Aquest augment dels termòmetres serà més acusat a partir de dissabte. Començarà pel sud i s'estendrà amb el pas de les hores per punts de l'interior. Després de l'alleujament tèrmic a gran part del país durant les últimes jornades, els valors es disparen de nou. És una demostració de l'estiu atípic que està resultant, marcat pels vaivens constants.

Muntatge d'una persona bevent aigua i de fons un cel blau amb el sol i un termòmetre
Tornen a disparar-se les temperatures. | Africa Images, Robert Fruehauf

És possible que al nord, una vegada més, tornin a esquivar aquestes temperatures tan altes. Mario Picazo indica que hi ha una «gran borrasca que ronda les illes britàniques, un front associat que es va colant per Galícia». Tot i això, quan «es topa amb altes pressions, es dilueix», de manera que «gran part de la pluja es quedarà a Galícia».

Les altes pressions que dominen a gran part d'Espanya s'ocuparan de debilitar aquest front que entrarà pel nord-oest. Provocarà un increment de la nuvolositat en moltes àrees, principalment del nord-oest durant divendres.

També es preveu una major nuvolositat a les illes Canàries. Els alisis continuaran bufant amb intensitat fins diumenge. La calima també es mantindrà al cel de molts punts de l'est i les Balears en aquest tram final de setmana.

Quin temps farà el cap de setmana?

Amb vista al cap de setmana, Mario Picazo pronostica «temperatures suportables». Avança que «es cola aire fred pel nord-oest peninsular». Tot i això, «les màximes de dia poden continuar per sobre dels 35 °C o, fins i tot, 40 °C».

Explica que «notarem la calor intensa durant el començament de la setmana que ve». En qualsevol cas, tant divendres com dissabte ja s'apreciarà un repunt dels valors tèrmics. Seran força alts en zones de l'interior peninsular, tots dos altiplans, la vall de l'Ebre i l'interior del País Basc. En aquestes dues darreres zones s'ha activat l'avís taronja per divendres. Per la seva banda, per dissabte l'alerta groga la trobarem a àrees de l'est peninsular.

El meteoròleg assenyala que dissabte «les temperatures seran més suportables pel nord». Tot al contrari passarà al sud, on els termòmetres tornaran a pujar. Però també es pronuncia sobre les nits tropicals que «dominen en gran part de la meitat est peninsular» i, fins i tot, a les illes.

Es tancarà la setmana amb uns registres molt elevats. «Diumenge s'arribarà als 40 °C», principalment a la vall del Guadalquivir. Una situació molt semblant es viurà a la vall de l'Ebre i a Múrcia.

Mario Picazo detalla que les temperatures seran «tranquil·les» entre dijous i divendres. Ara bé, a partir de diumenge, es dispararan a unes quantes capitals. Està previst que se superin els 35 °C a 32 d'aquestes. Per la seva banda, l'alleujament tèrmic nocturn dels darrers dies desapareixerà. Les mínimes rondaran entre els 25 °C i 30 °C en alguns punts.

Hi haurà pluges durant aquests dies?

Les precipitacions escassejaran aquest mes d'agost. Tot i això, divendres, la cua d'un front s'acostarà al nord peninsular a partir del migdia. Això deixaria pluges a Galícia, que serien més intenses a última hora de la jornada al nord-oest de la comunitat.

No es descarta que també arribi fins a l'occident d'Astúries. Al llarg del dissabte s'esperen ruixats a Galícia, oest asturià i fins i tot la província de Lleó. A partir de la tarda remetran del tot.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!