Muntatge de Jorge Rey i formigues

Jorge Rey avisa del temps que farà aquest estiu: «Les formigues voladores diuen això»

Jorge Rey pronostica el que passarà durant el període estival

Jorge Rey, el popular meteoròleg de 16 anys, ha avançat el temps que farà a Espanya al llarg del pròxim estiu. Per això, es basa sobretot en el comportament que han adoptat les formigues voladores en els darrers temps.

«Aquests insectes ja es van mostrar l'any passat de manera anòmala. Curiosament, quan tenen aquest comportament significa que tindrem un estiu més humit». Per justificar aquesta predicció es basa en mètodes tradicionals com ara les cabanyoles, que «ens confirmen això».

Com que és una mica més concret, també s'atreveix a avançar el que passarà pel que fa a les temperatures. Molta gent roman atenta a les previsions per concretar les vacances. Hi ha «més probabilitats que a les segones quinzenes de mes hi hagi més calor que durant les primeres».

En qualsevol cas, adverteix que ens enfrontarem a un període estival més humit, «que implicarà més pluges». Les precipitacions es deixaran notar sobretot a l'àrea del Mediterrani, explica al seu canal de YouTube. Opina que la situació serà molt diferent d'aquella a la qual estem acostumats. Assenyala que durant l'estiu passat, «jo que soc de Burgos, amb prou feines hem vist ploure». Incideix que en aquesta ocasió s'afrontarà aquest període «des d'una altra perspectiva».

Foto d'un grup de jubilats a la platja de Benidorm.
Les segones quinzenes de mes seran més caloroses. | Europa Press

El jove sempre s'empara en els mètodes tradicionals per fer els seus auguris. «Així ho indiquen les formigues voladores i altres sistemes», afirma. Jorge Rey aclareix que «no només parlen de l'estiu, també de la tardor», on es mantindrà «aquesta tendència d'arribar més borrasques a la Península».

Jorge Rey explica les pluges dels darrers temps

Les precipitacions en alguns punts d'Espanya durant els darrers dies han fet saltar totes les alarmes. S'han produït «granissades per Sevilla que han deixat camps destrossats i centenars de litres per Espanya». Fins i tot s'han «superat els 200 litres a àrees com Navarra». També es va pronunciar sobre les «imatges d'un tornado al port de València, que són millor viure-les de lluny», afegeix.

Respecte al que encara ha d'arribar, afirma que «està creant-se un nucli borrascós que crearà pluges durant els pròxims dies. Es comencen a intensificar», sent constants durant aquest principi de setmana.

Jorge Rey pronostica que avui dimarts hi haurà força precipitacions a les àrees de la Mediterrània. Els xàfecs se centraran a les zones del sud, centre i la zona oriental de la Península. En concret, a aquells llocs on «més afectades per la secada». Explica que «solen ser regions que acumulen menys aigua quan arriben aquestes borrasques». Per tant, la rebran amb els braços oberts.

El jove també es va pronunciar sobre les fortes pluges registrades a Itàlia, que han deixat «imatges esgarrifoses». De fet, recorda que «han hagut de cancel·lar la Fórmula 1» i fins i tot algunes etapes del Giro van haver de ser retallades per les inclemències meteorològiques.

Es basa en mètodes tradicionals

Durant gran part de la primavera hem pogut gaudir d'unes temperatures caloroses, però aquesta darrera setmana hem tornat a tenir un temps més d'acord amb aquesta època. Els termòmetres han donat una petita treva, acompanyant-ho tot amb unes pluges intenses en alguns punts d'Espanya.

Foto de dues persones amb paraigües amb pluja
Jorge Rey pronostica un estiu amb més precipitacions. | Europa Press

Basant-se en «els mètodes tradicionals», el jove meteoròleg indica que «continuarà havent-hi pluges». Els paraigües ens acompanyaran durant uns quants dies, «tot i que la situació es relaxarà a poc a poc». Tampoc no se salvaran de l'aigua les illes Canàries: «Alguna cosa arribarà, però no serà el mateix que a la Península».

Pel que fa a l'estiu, no descarta que sigui més humit en comparació amb altres temporades. Augura que la zona més castigada per les possibles precipitacions sigui la Mediterrània, però tampoc sense que hi hagi grans excessos. Així ho confirmen les formigues voladores, «que estan últimament especialment revolucionades», apunta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!