Un home que camina per la neu.

Jorge Rey i el pastor que van predir Filomena diuen quan serà la pròxima gran nevada

Jorge Rey i el pastor, les dues úniques persones que van pronosticar l'arribada de Filomena, vaticinen quan arribarà la pròxima gran nevada

Jorge Rey és el jove de 15 anys que es va fer famós per predir els estralls que deixaria la borrasca Filomena, el temporal que va posar Espanya de cap per avall. Ja fa un any de la nevada més gran mai registrada al nostre país, la borrasca que va col·lapsar Espanya durant uns dies.

El jove burgalès s'ha convertit en tot un fenomen pels seus pronòstics meteorològics encertats. Jorge Rey no necessita cap tecnologia per als seus vaticinis i només fa ús del mètode de les cabanyoles.

Jorge Rey damunt d'un mapa nevat d'Espanya després de la borrasa «Filomena».
Jorge, l'espanyol que va predir 'Filomena', assenyala dates a tenir en compte aquest hivern. | Xarxes socials 

Per la seva banda, Pedro Sanz, un pastor segovià de 67 anys, també va encertar el pronòstic amb l'arribada de Filomena. Igual que Rey, per realitzar els seus vaticinis utilitza el mètode de les cabanyoles. 

Consisteix a fer previsions a través de l'observació de la natura, amb un encert més precís que fins i tot les deduccions tecnològiques de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Jorge Rey, amb el pastor segovià Pedro Sanz, van ser les dues úniques persones que van anticipar l'arribada de Filomena el gener de l'any passat. Els dos van encertar els pronòstics de Filomena i ara fan les seves prediccions de com serà el temps enguany i donen dates clau dels fenòmens meteorològics que poden venir en el futur.

Pedro Sanz
Pedro Sanz fer servir el mètode de les cabanyoles per a les seves prediccions meteorològiques. | Youtube: Castilla y León Televisión

Pedro Sanz, el pastor de Segòvia preveu una Setmana Santa «molt dolenta»

En la predicció per al nou any, el pastor segovià de 67 anys assenyala algunes dates clau que caldrà tenir en compte. La primera data del 2022 que té marcada al calendari Pedro Sanz és Carnaval. «No tindrem un hivern amb molta neu, arribarà per Carnestoltes, entre el 28 de febrer i l'1 de març. Al voltant de Reis farà sol, però força més fred del que hem viscut en el passat», assenyala el pastor.

Però això no ho és tot. Segons Pedro Sanz, «Setmana Santa serà molt dolenta (...). El motiu és que serà un mes amb cinc llunes, senyal de mal temps». Així doncs, si la seva predicció es compleix amb la mateixa exactitud que ho va fer en anys anteriors, el millor serà programar les vacances lluny de Setmana Santa.

Imatge d'un dia amb molt fred
Pedro Sanz vaticina una Setmana Santa amb molt de mal temps a Espanya. | Arxiu

Jorge Rey, el jove de 15 anys, vaticina un hivern molt llarg

Per part seva, el jove de Burgos assenyala que aquest hivern que ens espera serà molt fred. «L'hivern que ha de venir serà dur, hi haurà més nevades, més fred i més freqüent. Es mantindrà així tot l'hivern i és possible que sigui fins i tot més llarg per la manera com s'estan movent els anticiclons i les borrasques», apunta Jorge Rey.

La data marcada en vermell al calendari és el 24 de gener. Es notarà molt el fred a començaments de gener. Podria venir alguna nevada a la segona quinzena de gener a cotes baixes i, a més, poden ser molt intenses sobre el 24 de gener», vaticina el burgalès. Tot i això, també assenyala que és molt difícil que es torni a repetir la situació de la borrasca de l'any passat.

Imatge d'un cotxe pel centre de Madrid durant la nevada Filomena
Jorge Rey assenyala el 24 de gener com a pròxima data a tenir en compte. | GTRES 

Al seu torn, el de Burgos adverteix: «Tindrem un Carnestoltes passat per aigua». A més, també prediu que el fred i les pluges seran força abundants aquest any, sobretot fins a l'abril. «La primavera ve plujosa i l'estiu inestable. No és que no faci calor, però, en general, encara que també dependrà de la zona, no en farà tanta com altres anys», afegeix Rey.