Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb Jorge Rey i llamps tocant terra enmig d'una forta tempesta

Jorge Rey s'acomiada de l'estiu i anuncia l'arribada de fred i 'fortes tempestes'

Jorge Rey revela el temps que ens espera durant les pròximes setmanes

Jorge Rey ja s'acomiada de l'estiu i anuncia l'arribada de la tardor abans d'hora. Per als pròxims dies pronostica una caiguda de les temperatures, però també l'arribada de «fortes tempestes».

Com sol ser habitual en ell, per mitjà d'una dita popular tracta de donar suport a la seva teoria i previsió. En aquesta ocasió recita el refrany: «Març i setembre són com germans, un diu adeu a l'hivern i l'altre a l'estiu».

El jove burgalès explica que ja ens endinsem a la tardor, i ho estem fent amb «l'arribada d'aire fred». Això es traduirà en un descens dels termòmetres. Tot i això, para especial atenció en la irrupció de «fortes tempestes en diversos punts de país».

De fet, va voler enviar un afectuós missatge d'ànim a «tots aquells que han patit greus danys" a causa de les darreres inundacions. Ha destacat sobretot el que ha passat en àrees de la Mediterrània , on «han caigut cascades del cel», sobretot a Grècia. «Ha estat increïble», assenyala Jorge Rey .

Jorge Rey es presenta al públic

Jorge Rey ha revolucionat d'alguna manera les prediccions meteorològiques. Amb tot just 16 anys ha aconseguit fidelitzar milers de seguidors al seu canal de Youtube i a les xarxes socials. Es va fer especialment famós després d'avançar l'arribada de la borrasca Filomena fa un parell d'anys.

Muntatge de pluja i una rodona amb la cara de Jorge Rey
Jorge Rey ja acomiada l'estiu | Getty Images, @eltiempoconjr

Ara ha volgut fer un vídeo més íntim per donar-se a conèixer en profunditat. «Perquè aquells que no ens coneguin sàpiguen qui soc, què fem en aquest canal», indica. Aclareix que parla sempre en plural perquè «parlo de la comunitat del tiempo con JR, a la qual pertanyem jo i vosaltres», recalca.

Explica que és un «burgalès de 16 anys, nascut el 2006, que el 12 d'octubre farà anys». Es dedica a través de les «xarxes socials a compartir informació meteorològica». Tant la informació que extreu dels models com de la meteorologia tradicional sobre la base de l'observació de la natura.

Moltes de les seves previsions es basen en el comportament de les aus , insectes i dels fenòmens atmosfèrics. «És aquí quan entren en escena les cabanyoles», el mètode tradicional que l'ha fet popular a tot el país.

Explica als seguidors que «consisteix a observar la natura durant uns dies concrets d'agost». Aquest és un mes especialment «important per treure la previsió de l'any que ve». També es pronuncia sobre les tempores.

Encara que resultin força similars, aquestes últimes treuen prediccions «per a l'estació venidora». Afegeix que «s'observa uns dies concrets abans del canvi d'estació. En funció del que s'aprecia es treu una previsió del que passarà durant els pròxims mesos».

Muntatge amb una imatge d'unes vespes de fons i la imatge de la cara de Jorge Rey
El jove utilitza les vespes per fer les seves previsions | Getty Images, @eltiempoconjr

L'expert parla d'un abans i un després

Jorge Rey aclareix que hi haurà «un abans i un després», amb una època de canvi. Es deixarà l'estiu enrere i arribarà l'hora de la tardor. Destaca que «estem en un moment en què vam veure fenòmens increïbles, i no només a Espanya, amb inundacions importants".

?¿Quién es Jorge Rey?

El jove burgalès recorda com van ser els seus inicis al món de la meteorologia. Des de petit sempre li va agradar molt observar la natura i compartia els vídeos parlant sobre el tema. «És clar que amb el temps he transmès al públic aquests coneixements i savieses, que també m'han transmès la gent gran», afirma.

Té clar que cada vegada més persones recorren als «mitjans alternatius» per estar al corrent del que passa al seu voltant. «En comptes de veure la televisió aposten per Youtube», apunta. Creu que a través d'aquesta plataforma la gent «comparteix els seus coneixements i opinions, sobre política, economia o meteorologia» i ell n'és un.