EN DIRECTE

🌦 🍃 Segueix totes les incidències del temporal de pluja i vent a Catalunya

PREVISIÓ MÉTEO

🌧 Catalunya en alerta: pluges fins la matinada i fort temporal de vent dissabte

URGENT

🚨 Denuncien un intent d'atropellament al tall dels CDR a la Meridiana

Nova jornada de vaga al metro de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat

Els treballadors es mobilitzen per vuitena vaga en només quatre mesos en protesta per la crisi de l'amiant
Imatge de l'estació de Sagrada Família durant una vaga de metro | CatalunyaDiari.cat

 

Vuitena jornada de vaga al metro de Barcelona en només quatre mesos. Els sindicats continuen exigint solucions a TMB per la crisi de l’amiant i aturen Barcelona i l’àrea metropolitana en un dilluns que es preveu d’allò més caòtic. Al metro les aturades són de dues hores per torn, és a dir, la primera parada serà de 07:00 hores a 09:00 del matí i els serveis mínims es mantindran al 40%. Quelcom que farà que els metros passin entre 6 i 10 minuts.

 

Per més inri, tal com asseguren fonts de TMB, els grafiters han aprofitat la jornada d'aturades matinal per pintar trens. La presència de grafiters ha obligat a tallar el servei entre Canyelles i Zona Universitària entre les 7:52 i les 8:02 hores. A més a més, també s'informa d'altres incidències menors per atendre persones indisposades que han afectat la L1 i la L5. 

 

 

Els mateixos treballadors també preveuen una altra aturada de 16:00 hores a 18:00, i una darrera de les 21:35 hores a 23:35.

 

 

Els Ferrocarrils, en la mateixa situació

 

Com en el cas del metro, els Ferrocarrils de la Generalitat també preveuen serveis mínims del 50% de 07:00 hores a 09:00; així com de 17:00 hores a 19:00.