Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
blancafort

Blancafort acollirà una jornada sobre l'arrelament dels joves en municipis petits

La jornada tècnica es desenvoluparà en aquest poble de la Conca de Barberà el dijous 28 de març, a partir de les 9.00 h del matí

blancafort
Blancafort acollirà la jornada el proper 28 de març | Cedida

 

L'arrelament de les persones joves als municipis petits i molt petits és un dels factors clau que contribueixen a fixar població, evitar el despoblament i l'envelliment del món rural. Les persones joves aporten el dinamisme i la innovació necessària per fer front als reptes i a les complexitats que actualment plantegen aquestes poblacions.

Per aquest motiu, els Departaments d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb l'Ajuntament de Blancafort, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i d'altres agents, han organitzat la jornada tècnica «L'arrelament dels joves en municipis petits», prevista pel dijous 28 de març, a partir de les 9.00 h del matí, al local social de Blancafort. L'assistència és gratuïta i cal inscriure's prèviament a través d'aquest formulari.

  

L'espai de treball de la jornada tindrà tres blocs participatius. El bloc I se centrarà en «Joves. Dimensió individual»; el bloc II es titula «Societat Civil. Entitats. Dimensió col·lectiva», i en el bloc III es parlarà sobre «Ens locals. Dimensió política/institucional». Alhora, els tres eixos de treball del programa comptaran amb un nodrit corpus de persones, empreses i institucions del territori que bescanviaran punts de vista i opinions sobre el sector.

La jornada pretén prioritzar estratègies en l'arrelament dels joves al territori

Aquesta jornada permet aportar llum al tema i detectar quines són les condicions de vida que incideixen de manera significativa en l'arrelament de les persones joves als municipis petits, bé sigui en l'arrelament d'origen o bé en altres formes de nous arrelaments.

En els diversos espais de treball de la jornada  es compartiran experiències amb actors i protagonistes del territori per tal de fer aflorar i visualitzar quines condicions simbòliques,  com la identitat, la cohesió, els valors i la participació, i quines condicions materials com el treball, l'habitatge i les infraestructures, afavoreixen i dificulten l'arrelament de les persones joves i dels seus projectes vitals en municipis petits.

La jornada també servirà per identificar i prioritzar estratègies, intervencions, aliances i polítiques que incideixin significativament en els factors d'arrelament per tal que els joves puguin crear vincles sòlids amb el territori.