L'expresident de la Generalitat José Montilla al Parlament el 21 de gener del 2020

L'expresident de la Generalitat José Montilla és president d'una mesa electoral

L'expolític del PSC havia estat designat com a suplent, però finalment ha hagut d'assumir les funcions de president de mesa a Sant Just Desvern

Sorpresa en un col·legi electoral de Sant Just Desvern. José Montilla, expresident de la Generalitat de Catalunya, ha hagut d'assumir les tasques de president de mesa d'aquest espai de votació de la comarca del Baix Llobregat.

Montilla estava de suplent, però el titular no s'ha presentat

En principi, l'expolític socialista era un mer suplent, però el fet que el titular no s'hagi presentat a la constitució de meses ha obligat a l'expresident de Catalunya a assumir el seu lloc, convertint-se en el nou president de mesa. 

En unes declaracions recollides per 'La Sexta', Montilla ha fet patent que era el primer cop que li tocava. En aquest sentit, i malgrat reconèixer que la situació d'aquest 14 de febrer és excepcional arran de la pandèmia del coronavirus, l'expresident ha volgut deixar clar que «és una obligació que té qualsevol ciutadà».

Bernat Solé: «Tenim les mateixes xifres que al 2017»

Bernat Solé, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, ha celebrat aquest matí que el percentatge de constitució de les meses electorals, era d'un 97,45% a les 10.00 — que era l'hora límit per constituir-les— i és semblant al de les anteriors eleccions a aquesta hora: «Tenim les mateixes xifres que al 2017». 

Ho ha dit en roda de premsa des del Parlament, en què ha concretat que al 2017 a les 10 també s'havien constituït el 97% del total de meses, i ha assegurat que la previsió de l'executiu era que s'acabessin de constituir les 9.139 taules «en els propers minuts».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.