José Sacristan esclata contra els presos catalans: «Són necis, és un nyap»

L'actor ha aprofitat la crítica contra l'emèrit per saltar contra els independentistes

Imatge de José Sacristán sobre l'escenari mentre actua
L'actor, que es reconeix com a republicà, no encaixa amb la ideologia independentista | Twitter (@TeatresValencia)

José Sacristán sempre ha estat molt famós per dues coses: per ser un conegut actor amb una llarga trajectòria, però també per dir sempre el que pensa. Aquest passat cap de setmana va aparèixer a 'La Sexta' per saltar en contra de la monarquia, però alhora també va acabar esquitxant a l'independentisme. 

Ja se sabia que Sacristán no és afí al moviment independentista, però alhora que ha atacat contra l'exili del rei emèrit, també ha tingut paraules dolentes cap als polítics independentistes, tant presos com exiliats. 

«Són polítics presos, per necis»

Tal com ha publicat 'El Nacional', l'actor aprofitava una entrevista que va oferir a 'El Español' per recordar que, encara que hagi coincidit amb Quim Torra a Twitter per criticar la fugida de Joan Carles I cap a l'Aràbia Saudita, no coincideixen pel que fa al pensament sobre Catalunya.

Sacristán, a l'entrevista al mitjà digital citat, era preguntat per la seva opinió sobre els presos polítics. «Per respecte als quals es van morir en les presons de Franco, cuidarem l'idioma. Aquests són polítics presos, per necis. Per respecte a la paraula 'república', no pots proclamar una República com el que anuncia les festes patronals del seu poble, amb el mateix esquema argumental i estratègia. Jo sóc republicà i és una cosa molt seriosa. El que han fet aquests és un puto nyap», declarava l'actor, enfadat.

«Em provoca ira i pena»

Pel que fa al rei exiliat, Joan Carles I, va parlar al programa 'La Sexta noche' per criticar la seva primera imatge als Emirats Àrabs. «Em provoca una mica més d'ira i de pena. Em dol perquè el desenllaç d'aquella pel·lícula que vam començar a rodar en la Transició no pot ser més vulgar i lamentable. Sento una ira profunda per aquest final tan estúpid i pena pel que està passant».

«M'és igual si és fugida no. És l'esdeveniment en si el que em sembla lamentable. Un final de pel·lícula que és simple figuració, amb aquesta cosa tronada de comissions i amb personatges tan sinistres com Corina o Villarejo, no pot ser més trist, més penós i més tronat».


Comentaris

envia el comentari