Salut anuncia canvis en el protocol de visites i sortides de les residències

El nou protocol es regirà segons la situació de cada residència en concret

Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública, en roda de premsa
Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública, ha anunciat noves mesures en residències | ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha comparegut en roda de premsa aquest dijous i ha explicat que el Departament de Salut està ultimant un protocol per fer més flexible en la normativa de visites i sortides de residències a Catalunya.

El protocol que s'aplicarà a les residències desvincularà el fet de poder rebre visites o no depenent del risc de rebrot de l'entorn municipal, és a dir, se centrarà en la situació de cada residència per decidir visites i sortides. El risc de cada centre es valorarà en: verd (cap contagi), taronja (menys de cinc contagis) o vermell (més de cinc contagis). 

A més, el nou protocol contempla que les persones amb prou autonomia que viuen en residències puguin fer sortides de curta durada. Es tractarà d'una decisió compartida entre els residents, cuidadors i direcció del centre; sempre que la persona sigui prou autònoma per aplicar amb criteri les mesures de protecció. Les sortides les podran fer sols o acompayats, i en el cas que sigui de llarga durada -més de tres setmanes-, el resident s'haurà de fer una PCR abans de tornar a ingressar al centre i fer una quarantena de 14 dies.

Catalunya acumula ja quasi 150.000 casos confirmats de coronavirus

Salut informa que Catalunya ha registrat fins aquest dijous 149.426 casos confirmats acumulats de coronavirus --125.759 amb PCR--, 1.077 més que en el recompte de dimecres, segons informa la Conselleria a través de la seva pàgina web. En concret, la xifra total de morts ascendeix a 13.205, la qual cosa suposa 29 més que dimecres: 8.019 a hospitals o centres sociosanitaris, 4.180 a residències, 837 a domicilis i 169 que no són classificables per falta d'informació.

Quant als pacients que actualment estan ingressats, la xifra se situa en 762, fet que suposa un descens de 33 respecte al recompte anterior. Així mateix, un total de 134 pacients es troben ingressats a les unitats de vigilància intensiva (UCI), un menys que en el registre de dimecres.

La taxa del risc de rebrot ha baixat: dimecres va assolir un nivell de 154,31 i 24 hores després se situa en 150,91.

A les residències d'ancians a hores d'ara 17.944 persones han donat positiu, de les quals 6.488 han mort i 39 ara mateix es troben ingressades.


Comentaris

envia el comentari