El pneumòleg espanyol que va preveure la primera onada anticipa què passarà «aviat»

L'especialista treballa en un hospital del sud de Madrid i està preocupat per la situació actual

Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus
El pneumòleg espanyol que va preveure la primera onada anticipa el que passarà «aviat» | CatalunyaDiari

La situació epidemiològica actual s'agreuja cada dia al nostre país. Els especialistes no paren d'advertir-ho, ja que ja comencen a pronosticar una situació semblant a la de la primera onada del virus.

És el cas d'un pneumòleg conegut a Twitter amb l'usuari @donni__69. A principis de març, quan la població desconeixia la gravetat del virus i els polítics demanaven calma, aquest especialista que treballa en un hospital del sud de Madrid ja alertava del que ens venia a sobre.

 

El pneumòleg madrileny que va advertir sobre la primera onada

En aquella ocasió, a través d'un fil de Twitter, el doctor va advertir sobre diverses qüestions que semblaven impensables però que es van acabar confirmant unes setmanes després.

El pneumòleg va pronosticar a l'inici de la pandèmia el col·lapse sanitari, i va advertir de la necessitat de suspendre intervencions quirúrgiques i consultes no urgents.

«Caldrà prendre decisions ètiques molt difícils. Caldrà decidir a quins pacients ventilar i a quins deixar morir perquè no hi haurà ventiladors ni llits d'UCI per a tots» advertia el metge sense que ningú li fes cas.

 

L'últim advertiment d'un pneumòleg de Madrid: Barajas, un colador

El mes de juliol passat, el professional sanitari va tornar a llançar un advertiment que espera que sí que sigui escoltat. El doctor havia estat un temps sense parlar del coronavirus a través del seu compte de Twitter, però després de viure el positiu de cinc persones al seu hospital va decidir tornar a la càrrega.

Dos dels casos que el pneumòleg va atendre era un matrimoni que tornava a Espanya després de passar quatre mesos de vacances a Sud-amèrica.

«En el vol estaven amb febre i per descomptat es van treure les màscares per a menjar, van passejar pels passadissos, van utilitzar els banys durant les 12 hores d'un vol transoceànic. Uns irresponsables», ha escrit el doctor abans de llançar la seva primera conclusió: «Barajas és un colador».

Un altre cas va ser el d'un bebè de 24 dies que va donar positiu malgrat que els seus pares van donar negatiu, i uns altres dos van ser pacients asimptomàtics diagnosticats gràcies a les PCR que els van fer en un preoperatori.

El doctor preveu l'arribada d'una segona onada aviat

Segons ha apuntat el doctor, aquests casos demostren dues situacions importants. La primera és que «clarament hi ha ja transmissió comunitària» i la segona que les mesures per a prevenir l'expansió del virus no estan funcionant.

«Els metges d'Atenció Primària estan desesperats perquè són els qui fan l'estudi dels contactes una vegada detectat algun cas positiu. Els rastrejadors ni idea. Potser caldria contractar-ne més?» insisteix el doctor.

Amb totes les dades i arguments aportats, el pneumòleg va arribar a la conclusió que estàvem a punt de patir una segona ona de contagis.

«Transmissió comunitària + mal seguiment de contactes + població imprudent = SEGONA ONADA BEN AVIAT», ha conclòs el doctor com a senyal de la desesperació dels sanitaris, que veuen venir l'arribada d'un «nou infern».

Ja estem al mes de setembre i veiem com el pronòstic del doctor s'ha tornat a complir. En cas de no frenar-se ja la situació, podríem arribar a un nou col·lapse sanitari i un nou confinament en tot el territori, tal com va advertir el pneumòleg.


Comentaris

envia el comentari