Josep Pon, testimoni de malalt de covid-19 a 'La Marató' de TV3.

Josep, el malalt de covid que va estar 91 dies a l'UCI: «Estava en la pell i l'os»

És un dels testimonis que s'ha pogut seguir aquest diumenge a 'La Marató' de TV3

'La Marató de TV3' ha arrencat aquest diumenge, 20 de desembre, amb tota una jornada solidària per a la investigació de la covid-19 que s'allargarà fins a la 1.30 hores de la matinada amb aquest programa a Televisió de Catalunya. En els primers minuts de 'La Marató' s'han pogut veure diversos testimonis de persones que han passat la covid-19 en els últims mesos. Un dels més impactants en aquests primers minuts ha estat el del lleidatà Josep Pon, que va passar-se fins a 91 dies a l'UCI de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Josep Pon explica el seu calvari a causa del coronavirus

Pon ha explicat que després de tenir els primers símptomes va a anar a urgències pensant que en sortiria al cap d'una estona. «Em va venir un equip mèdic de 14 o 15 persones, em van dir que em posarien una petita injecció i que no havia de patir que estarien a la meva disposició. Són les últimes paraules que vaig sentir durant els 91 dies que vaig estar allà dins dormint sense assabentar-me de res», ha relatat. «A l'UCI, estava tan dèbil que vaig arribar a agafar fins a sis infeccions diferents», ha explicat Pon, en el que ha estat un veritable tràngol a causa del coronavirus.

«A la meva dona li van demanar que preparés un vestit per enterrar-me», ha dit Pon, en referència als moments més crítics de la malaltia que va patir. També ha relatat com es va veure després de passar per l'UCI a ell mateix. Quan el despullaven per rentar-lo, «vaig veure que estava fet un Santcristo, estava en la pell i l'os», ha dit a 'La Marató' de TV3. El vídeo es pot recuperar en aquest enllaç.

Una 'Marató' ben especial

La Marató 2020, dedicada a la covid-19, tindrà un format especial. Al matí, els quatre conductors del programa —Raquel Sans, Laura Rosel, Mònica Terribas i Jordi Basté— es desplaçaran fins als hospitals Clínic, Sant Pau, Vall d'Hebron i Igualada per conèixer de primera mà els professionals que lluiten contra la malaltia. No serà fins a la tarda que es traslladarà fins al plató de TV3, on es donarà veu a testimonis que han patit el coronavirus, amb algun moment «àlgid» dels presentadors.