Un jove denuncia rebre trucades desviades del SEPE al mòbil

Fa més d'una setmana que rep les trucades al seu mòbil personal

Una mà sostenint un mòbil
El jove fa més d'una setmana que rep les trucades | Pixabay

L'estat d'alarma decretat a causa de la pandèmia i la crisi derivada del coronavirus han causat que durant els últims mesos s'hagin realitzat un gran nombre d'ERTOS tot comportant la saturació del Servei Públic de Treball (SEPE). En molts casos, les prestacions per ERTO no arriben o si ho arriben ho fan malament però les línies telefòniques on demanar ajuda estan col·lapsades.

Això però, no és tot i és que aquest divendres un jove ha denunciat al programa 'El Món' de RAC1 que rep entre «150 i 200 trucades al dia. Des de les set del matí fins a les quatre de la tarda; és un no parar». En Pau Turón de Riudarenes, a la comarca de la Selva, ha explicat que fa més d'una setmana que algunes trucades del SEPE van a parar al seu telèfon mòbil.

Obligat a atendre les trucades

El jove ha explicat al programa que treballa al restaurant dels seus pares i es veu obligat a atendre totes les trucades que rep perquè podrien tractar-se de clients del local. Turón ha intentat posar-se en contacte amb el SEPE però no ha obtingut resposta. També ha parlat amb la companyia de telèfon però aquesta no hi pot fer gaire cosa, ja que no pot bloquejar totes les trucades que rep, només pot fer-ho de nombres concrets.

Pau es lamenta que hi ha dies que no pot dormir perquè començar a rebre trucades a partir de les set del matí i el desperten: «És un mal de cap. No et deixa viure». A més, assenyala que es tracta de gent que està molt enfadada amb el tema de l'ERTO i que no és agradable, ja que molts s'enfaden amb ell mentre que d'altres «pengen quan escolten la meva veu».

En escoltar la seva història, un oient del programa s'ha animat a trucar i l'hi ha explicat el cas que va viure. Com a solució l'oient va poder contactar amb el responsable del SEPE a Barcelona a través de la xarxa social LinkedIn. Quinze dies després el problema estava solucionat i, a més, va rebre una disculpa.


Comentaris

envia el comentari