Una jove de Múrcia, víctima de la perillosa caravel·la portuguesa

Naomi Mateos, de 22 anys, ha volgut explicar el seu cas a les xarxes socials

Imagen
Així va quedar l'esquena de la Naomi després de la picada d'una caravel·la portuguesa | Cedida

Una jove murciana de 22 anys, Naomi Mateos, ha estat víctima de la picada d'una caravel·la portuguesa mentre es banyava a la platja de Puntas de Calnegre, situada a Lorca, Múrcia. La jove assegura que el dolor que és sent és molt intens i alhora difícil d'explicar.

Naomi va haver de ser ingressada a l'Hospital Universitario Virgen de la Arrixaca, situat a la capital murciana, degut als terribles dolors que estava patint com a conseqüència del verí produït per aquest animal, molt similar a una medusa però amb uns tentacles que poden arribar als 50 metres.

També ha explicat que el dolor que li havia produït el verí només se li treia gràcies a la morfina. Per sort el seu estat ja no és de gravetat i es recupera adequadament. Els sanitaris que la van atendre també s'han mostrat sorpresos, tal com relatava a 'El Español' una de les infermeres del centre, les marques que li van quedar a la pell a la jove eren «impressionants». «Els seus braços semblaven tatuats des de l'espatlla fins als dits», ha assegurat una de les infermeres.

Carabela Portuguesa
Aquest animal, similar a una medusa, pot provocar la mort amb el seu verí | Cedida

Una picadura que pot arribar a ser mortal

Naomi ha explicat a la 'Opinión de Murcia' que en el moment en què va sentir la picadura: «Em cremava la pell, em volia morir». En pocs segons va notar com «totes les zones en les quals m'havia tocat la caravel·la se m'havien inflat exageradament». La jove ha explicat a través de les xarxes socials que ha passat aquesta última nit «fatal», ja que ha deixat de prendre morfina per calmar el dolor.

Aquest atac és el primer confirmat en les costes murcianes, just abans que comencí la temporada d'estiu. En els últims dies, però, s'han pogut veure caravel·les portugueses en platges de Águilas, La Manga, Cabo de Palos i Mazzarrón. Cal remarcar que la picadura d'aquest animal pot arribar a ser mortal en nens i ancians i la mateixa Naomi demanava «molt de compte amb la caravel·la portuguesa en qualsevol de les platges» i ha donat les gràcies que li hagi passat a ella «i no a una persona gran».


Comentaris

envia el comentari