Vueling és disculpa amb la passatgera a qui una hostessa va anomenar «catalana filla de puta»

La companyia ha assegurat que prendrà «mesures al respecte»

Vueling ha demanat perdó a la passatgera a la qual va insultar una hostessa de la companyia | Cedida

Fa una setmana es va fer públic el cas d'una hostessa de l'aerolínia Vuelgin que va insultar a una passatgera, Espe Valls, per demanar-li menjar per ella i el seu fill en català. Després que l'afectada, Espe Valls, presentés una queixa, el departament d'atenció al client de l'empresa li ha demanat perdó, tal com informa 'TOT Barcelona'. Vueling ha assegurat a la usuària que prendran «mesures al respecte» i li ha tramès a l'afectada «les nostres més sinceres disculpes per la situació tan compromesa que va haver de viure».

Espe Valls va rebre la disculpa el passat dimecres, 19 de juny, però el cas es remunta al dia 12 d'aquest mes, quan l'afectada va agafar un vol de la companyia de Barcelona a Porto. Durant el viatge, Valls va demanar en català menjar per ella i el seu fill, al que l'hostessa li va contestar: «Jo no parlo català». Valls va insistir en el mateix idioma i al final l'hostessa els va dur el menjar. El problema va arribar quan baixaven de l'avió, moment en què la passatgera va escoltar: «Quin fàstic! Segur que ha estat la catalana filla de puta». Aquestes paraules les va dir la mateixa hostessa mentre netejava un seient on s'havia vessat una mica d'aigua.

En escolar l'insult, Valls es va dirigir al cap de personal, qui li va contestar que no entenia el català i la va deixar «amb la paraula a la boca». Per tot això va decidir presentar una reclamació a Vueling.

Els fets van passar el 13 de juny en un vol de Barcelona a Porto | Cedida

 

També ha tramès una queixa a l'Agència Catalana de Consum

Valls també ha presentat una queixa a l'Agència Catalana de Consum. Com que no es tractava d'una reclamació o denúncia, l'agència únicament trasllada la informació a l'empresa perquè en tingui constància. Cal destacar que durant l'any anterior l'Agència Catalana va rebre 729 queixes contra Vueling, però totes elles relacionades amb el funcionament dels vols operats per la companyia.

La Plataforma per la Llengua, també implicada

Des de la Plataforma per la Llengua s'ha iniciat un tràmit per demanar explicacions pel cas, que podria ser de discriminació contra el català, segons anuncia 'TOT Barcelona'. Des de la mateixa plataforma parlen d'una altra queixa, el dia següent dels fets amb Valls, quan una dona que viatjava d'Eivissa a Barcelona va demanar informació en català i l'hostessa li va contestar que parlés en castellà.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari