Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general del laboratori de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona on s'analitzen les proves PCR de covid-19

Dona positiu per Covid, es treu la vida i descobreixen que realment no estava infectat

El cas ha suscitat la reacció de l'opinió pública, que es qüestiona si hi va haver alguna negligència

Pla general del laboratori de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona on s'analitzen les proves PCR de covid-19
El jove va poder entrar pel seu compte al bany de l'hospital, on es va llevar la vida | Cedida

Mario Alberto, un jove de 29 anys, es va llevar la vida en l'estat mexicà de Coahuila després de conèixer que havia donat positiu en una prova ràpida de coronavirus. La tragèdia va ser tan greu que poc després de la seva mort es va demostrar que el jove no tenia el coronavirus. El mexicà va entrar a l'Hospital General de Zona Número 7 de l'IMSS en Monclova el passat 26 de desembre, ingressant amb tots els símptomes característics de la Covid-19.

«Va ser un cas fortuït, inesperat», va confessar Leopoldo Santillán Arreygue, delegat de l'Institut Mexicà del Segur Social en Coahuila, parlant del jove mort que, creient que estava infectat de Covid-19, es va llevar la vida en un dels banys del centre hospitalari. Mario Alberto, resident en el municipi de Frontera, va ingressar a l'hospital amb una saturació del 90% i un test ràpid de coronavirus que va ser positiu, per això el van portar immediatament a l'àrea de Covid-19 i li van realitzar una prova PCR.

«No podem prendre mesures contra el personal perquè no va ser un homicidi»

El 28 de desembre del 2020 Mario va sortir del llit que ocupava a l'hospital i va anar fins al bany de l'habitació, on escassos minuts després, un infermer va anar a buscar-lo per a veure com es trobava i el va trobar penjat d'un llençol a la porta del bany. El jove no es va adonar que no estava infectat després de la resolució del test PCR. Santillán Arreygue va lamentar el succés, ja que mai se sabrà per què prenc aquesta dràstica decisió el jove Mario Alberto. Tal vegada per angoixa o pànic, el mexicà va passar un mal dia i va posar fi a la seva vida de la forma més terrible possible.

El delegat de l'Institut Mexicà del Segur Social en Coahuila va ser molt clar quan li van preguntar per la manera d'actuar dels treballadors sanitaris que van cuidar al pacient mort. «No podem prendre mesures contra el personal perquè no va ser un homicidi, va ser una situació fortuïta, un cas inesperat», va assenyalar a un reporter que li va qüestionar si imposarien alguna sanció als qui no li van seguir correctament la seva evolució. «El pacient estava en possibilitats físiques de desplaçar-se al bany i de tancar-s'hi ell mateix», va sentenciar el delegat.

Per a finalitzar la seva declaració, Arreygue va assenyalar que «tot pacient, indistintament de la causa per la qual vagi a un hospital, imposa i això atacarem». La dura malaltia del coronavirus ha causat un gran estrès entre els professionals sanitaris des del començament de la pandèmia i, segons el delegat, amb el temps «s'ha anat millorant i perfeccionant el protocol d'atenció», va recalcar el titular de l'IMSS en Coahuila.