Mà dreta d'una dona amb anell, agafant diners d'una finestreta

Els jubilats que ingressaran més de 2 'sous' cada mes: pensió de 2.680 €

Coneix els jubilats que cobren la pensió més elevada a Espanya

Tots els treballadors tenen una data al cap mentre exerceixen la seva vida professional, i no és altra que el dia de la seva jubilació. Cada any es jubilen a Espanya milers i milers de persones que passen a formar part del sistema públic de pensions.

Algunes d'aquestes pensions són importants. Cal ressenyar que la Seguretat Social va fer servir al mes de maig prop de 12.000 milions d'euros per pagar les pensions contributives. Estem parlant de prop d'un 11% més, concretament un 10,7% que el mateix mes del 2022.

Especialment aquesta mesura del Govern va ser duta a terme per l'augment del nombre de jubilats i pensionistes. A més, també ho va ser per la revaloració de les pensions en un 8,5%.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Coneix les dades més significatives de les pensions a Espanya

Una altra dada a destacar és que al mes de maig es van abonar 10.019.689 de pensions contributives, un percentatge en un 1% més gran que l'any passat. D'aquestes pensions on s'acullen prop de 9 milions de pensionistes, 2,34 milions eren pensions de viduïtat i 945.000 eren d'incapacitat permanent. Alhora, 340.218 eren pensions d'orfandat i gairebé 45.000 per a familiars.

Una dona gran escrivint al seu telèfon mòbil amb les ulleres posades
El Govern revela quins jubilats cobren més diners al mes | Getty Images

En els darrers dies, la Seguretat Social ha revelat les dades més notòries sobre la quantia mensual mitjana que ingressen els jubilats al nostre país. I tot, segons el tipus de pensió de cada ciutadà.

Després de l'alça de les pensions amb l'IPC des del gener, la pensió mitjana de jubilació va créixer el cinquè mes de l'any un 9,6% interanual. O el que és el mateix, va arribar als 1.375,2 euros mensuals.

Els jubilats que cobren més de 2 'sous' al mes: 2.682,4 euros

Si ens cenyim al règim general, podem observar com una pensió mitjana de jubilació, va pujar fins als 1.536,6 euros mensuals. Una xifra francament superior a la del règim d'autònoms amb 915,5 euros al mes.

Mans de dona agafant bitllets d'euro
Els professionals de la Mineria de Carbó cobren més de 2.600 euros al jubilar-se | Getty Images

Mentrestant, crida l'atenció la pensió mitjana de jubilació per als treballadors de la Mineria del Carbó. Aquesta puja a 2.682,4 euros, i pel que fa a la Mineria del Mar, aquesta pensió es queda a 1.523,9 euros. Cal assenyalar que els treballadors d'aquest sector estan englobats en un règim concret que els dona oportunitat de jubilar-se anticipadament a partir dels 52 anys.

Alhora, el total de les noves altes de jubilació va créixer el mes d'abril passat fins als 1.356,8 euros al mes. També podem comentar que la pensió de mitjana de viduïtat va arribar fins a 851,7 euros al mes. I la pensió mitjana del sistema va créixer un 9,6% fins a arribar als 1.195,1 euros mensuals.

Descobreix el temps que triga a resoldre's un expedient

Des del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, s'ha revelat que a l'abril la mitjana de resolució dels expedients va ser d'11,8 dies. En aquest cas, parlem de les pensions de jubilació i de quatre dies més a les referents a les de viduïtat. El ministeri va posar el focus també que per llei, el termini límit de resolució és de 90 dies, siguin pensions de jubilació o de viduïtat.

Dues persones grans revisant un document i rient
El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions desvela informació interessant | Getty Images

En un altre ordre de coses, i pel que fa a les pensions de classes passives, el total de les mateixes va arribar a 694 412. Pel que fa a aquest Règim de Classes Passives, podem parlar del personal militar i els funcionaris de l'Administració General de l'Estat.

A més, aquí s'inclou el personal de l'Administració de Justícia, de les Corts Generals i d'altres òrgans estatals o constitucionals. Així mateix, no ens podem oblidar dels funcionaris transferits a les diferents comunitats autònomes del nostre país.