Imatge del Palau de Justícia de Girona.

Nou judici favorable a un local tancat pel confinament: indemnitzat per l'asseguradora

El bufet Àngel Alcalde ha aconseguit, de nou, que l'Audiència de Girona indemnitzi un restaurant que va haver de tancar durant l'estat d'alarma perquè la pòlissa no excloïa la cobertura en cas de «paralització per resolució governativa arran d'una pandèmia»

Nova sentència de l'Audiència de Girona que obliga una asseguradora a indemnitzar un establiment pel tancament provocat per la pandèmia. En aquesta ocasió, el tribunal fixa que l’asseguradora Zurich haurà d'abonar un import mínim de 18.000 euros a un restaurant del centre de Girona que va haver de tancar durant l'estat d'alarma. 

El bufet local Àngel Alcalde, que ha portat el cas, no ha donat a conèixer de quin establiment es tracta. El tancament, en tot cas, va ser de resultes del fet que la pòlissa no excloïa la cobertura en cas de «paralització per resolució governativa arran d'una pandèmia». 

El bufet Àngel Alcalde ja ha aconseguit sentències semblants i treballa amb l’objectiu de guanyar-ne més

El despatx ja va aconseguir una primera sentència pionera a l'Estat. En aquell cas, s’obligava SegurCaixa Adeslas a pagar 6.000 euros a la pizzeria Bella Napoli per la pèrdua de beneficis arran de la paralització de l'activitat. 

El despatx d’advocats ha emès un comunicat en què aclaria diversos aspectes. Informa que en el cas d'aquest segon restaurant, l'asseguradora Zurich l’hi haurà d'abonar un import mínim de 18.000 euros.

Al comunicat, el soci director del despatx d'advocats, Àngel Alcalde, valora amb molta satisfacció aquesta segona sentència de l'Audiència de Girona. A més, considera que «ja s'està fent jurisprudència i en certa manera s'està obligant a la resta de jutjats a complir les directrius que li marca la pròpia Audiència».

El mateix bufet treballa en demandes similars arreu de l’Estat espanyol

Alcalde destaca que el seu despatx ha presentat moltes demandes similars per negocis afectats arreu de l'Estat, que espera guanyar. Els establiments es troben a ciutats com Barcelona, Madrid, Sevilla o Ferrol. 

El director del bufet gironí considera que els dos casos són «molt importants i pioners». A més, remarca que hi ha altres sectors comercials afectats, com escoles d'idiomes, sabateries, tallers, restaurants, bars o botigues de complements que han preparat les seves respectives demandes. El bufet ha volgut deixar clar, en el comunicat, que l’excepció de la pòlissa de no compensar els tancaments per resolucions d’administracions exclou les restriccions per la Covid-19.