L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou

Tusquets: «Els jugadors del Barça no cobraran aquest mes de gener»

Aquest fet és conseqüència de l'acord a què van arribar la Comissió Gestora i la plantilla per diferir el pagament de 170 milions d'euros de massa salarial

El president de la Comissió Gestora del FC Barcelona, Carles Tusquets, ha explicat aquest dijous que el club blaugrana no haurà de fer el pagament corresponent al mes de gener als jugadors i tècnics de la primera plantilla, en virtut de l'acord a què van arribar la passada setmana i que permet al club diferir el pagament de 170 milions d'euros durant els pròxims tres anys.

Ho ha assegurat en una entrevista al programa 'El món a RAC 1', en què Tusquets ha dit que la nova junta directiva que assumeixi el càrrec després de les eleccions del 24 de gener, tindrà capacitat per «revertir l'acord amb els jugadors», tot i que ha assegurat que seria «una inconsciència fer-ho». A més, ha recalcat que «el gener no es poden pagar les nòmines. Això és una situació d'insolvència i d'anar als jutjats».

Així mateix, Tusquets ha assenyalat que des de la Comissió Gestora no han volgut «signar algunes factures de l'anterior junta» perquè «no les vèiem clares». En aquest sentit, ha assegurat que «aquestes factures les traslladarem a la junta directiva» que guanyi les eleccions. «No diré que es tracta, però són coses que no estan ben formulades ni creiem que s'ajustin al preu de mercat», ha comentat sense donar més detalls.

«Des del punt de vista econòmic, jo hauria venut a Messi a l'estiu»

Carles Tusquets, que va ser president de la Comissió Econòmica durant el mandat de Josep Maria Bartomeu, també s'ha referit al fet que Messi estigués a punt d'abandonar el Barça el passat mercat de fitxatges: «Des del punt de vista econòmic, jo hauria venut a Messi a l'estiu. Hauria estat desitjable pels diners que hagués rebut el club i els que s'hauria estalviat».

Sobre la situació econòmica del club, l'ha definit com a «pèssima, però amb esperança», alhora que ha admès que «quan puguem obrir l'estadi, les botigues i el museu, tindrem 220 milions d'euros sense fer res. Més altres ingressos col·laterals seran 320 milions».

Preguntat pel préstec de Goldman Sachs per a finançar l'Espai Barça, el president de la Comissió Gestora ha respost que aquest no posa en perill al club perquè «es retornarà amb els ingressos extres que generarà el mateix espai».