Oriol Junqueras, president d'ERC

Junqueras avisa l'Estat: «La paciència no és infinita»

El president d'ERC veu «irresponsable» no consensuar una resposta a la possible inhabilitació de Torra

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha avisat l'Estat que la negativa a negociar un referèndum, si perdura en el temps, pot desembocar en una actuació unilateral de l'independentisme. En una entrevista a Vilaweb, el republicà els ha dit que la paciència «no és infinita» i que dependrà de «l'immobilisme» de l'Estat.

«Imprescindible» consensuar una resposta del Govern a la inhabilitació de Torra, segons Junqueras

Igualment, Junqueras ha destacat que volen forçar el diàleg i que no és «responsable» ni «intel·ligent» abandonar-lo. El líder d'Esquerra ha assegurat que és «imprescindible» consensuar una resposta del Govern i el país davant la possible inhabilitació del president Quim Torra i que seria «irresponsable no fer-ho». Junqueras ha apuntat que ningú es pot aprofitar de la situació per fer «electoralisme».

Durant l'entrevista amb el diari digital, Junqueras ha reflexionat sobre tesis plantejades en el seu darrer llibre 'Ho tornarem a fer'. Així, ha insistit que l'única manera possible de guanyar «és treballar per ser més, no menys, i preparar-nos per tornar-hi i poder guanyar de manera definitiva». «No hi ha dreceres màgiques, sinó feina i passa per fer-la en molts àmbits a la vegada», ha assenyalat.

«L'objectiu d'ERC és reemplaçar el PSC arreu del país, especialment a l'àrea metropolitana»

També ha explicat que un dels objectius estratègics d'ERC és anar «substituint» el PSC arreu del país, especialment a l'àrea metropolitana «on l'independentisme encara no és hegemònic». «L'adversari a abatre per nosaltres és el PSC i no JxCat, que són uns aliats», ha sentenciat.

Finalment, ha fet un prec a tot l'independentisme i ha apostat per abandonar els «retrets», treballar per «minimitzar» les debilitats i «potenciar» les fortaleses. «Avancem sense descans per fer d'aquest país una república independent», ha conclòs.

Dard d'Artadi a ERC

Al seu torn, la vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, ha replicat aquest dissabte ERC i els ha dit que la unitat independentista s'ha d'acordar «entre tots» i no que s'ha d'exigir ni fer-ne «xantatge públicament». Després que el coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, hagi emplaçat JxCat a acordar una resposta a la inhabilitació de Torra «com a primer pas» per pactar una estratègia independentista, la portaveu de JxCat li ha demanat unitat amb totes les qüestions que afecten l'independentisme i no només amb la possible inhabilitació del president Quim Torra. Artadi ha dit que el «pressing públic» genera «desconcert i desorientació» entre els independentistes i ha demanat ser «més respectuosos i treballar plegats».