Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras al Tribunal suprem

Junqueras demanda el president del Parlament Europeu per no protegir la seva immunitat

El líder d'ERC creu que la decisió del president de l'Eurocambra no estava «motivada» ni tenia «assessorament jurídic»

Junqueras ha demandat el president del Parlament Europeu davant el Tribunal General de la Unió Europea
Junqueras ha demandat el president del Parlament Europeu davant el Tribunal General de la Unió Europea | Cedida

El líder d'ERCOriol Junqueras, ha demandat el president del Parlament Europeu, David Sassoli, al Tribunal General de la Unió Europea per declarar-se «incompetent» per protegir la seva immunitat com a eurodiputat electe.

Demanda el president del Parlament Europeu

En un recurs d'anul·lació presentat aquest dilluns 4 de novembre a aquesta instància europea amb seu a Luxemburg, la defensa de Junqueras exigeix que es declari «nul» el rebuig de Sassoli a la petició d'intervenció urgent de l'Eurocambra per garantir la seva immunitat  al·legant que «no estava en condicions» d'actuar d'acord amb el reglament. A més a més, la defensa del líder d'ERC creu que la decisió del president del Parlament Europeu no estava «motivada» ni tenia «assessorament jurídic».

Cal destacar que el líder d'ERC té un altre cas pendent davant els tribunals de la UE per la seva immunitat. El Tribunal de Justícia de la UE encara ha de resoldre a una pregunta prejudicial del Tribunal Suprem sobre l'abast d'aquesta protecció als eurodiputats, en relació amb la situació de Junqueras.

També et pot interessar...