Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Junqueras: «El cos em demana no contestar les preguntes de VOX»

El dirigent d’ERC s’està plantejant no contestar les preguntes de l’acusació

Junqueras assegura que el judici donarà a VOX tres mesos de propaganda electoral | CatalunyaDiari.cat

 

Els presos independentistes estan a punt de ser traslladats a Madrid per l’inici del judici de l’1-O. Abans de fer-ho, Oriol Junqueras ha coincidit una entrevista a 'RAC1' on es parla sobre el judici, la intervenció de VOX i la posició dels tribunals Europeus.

Sobre el paper de VOX com acusació durant el judici, Junqueras ha fet una important reflexió: això  dóna més temps al partit per fer propaganda electoral, un total de tres mesos, més que la resta de partits, en canvi «nosaltres només tindrem un dia per explicar-nos», sentència el president d’ERC.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

«El cos em demana no contestar les preguntes de VOX» confessa Junqueras, «però, al cap i a la fi, això forma part de l’estratègia judicial i ja s’anirà veient». Cal destacar que els acusats no estan obligats a contestar les preguntes de l’acusació, en canvi aquelles persones que siguin presentades com a testimonis si es veuran obligats a emetre una resposta.

«Tots els tribunals europeus s’han posicionat donant-nos la raó» | CatalunyaDiari.cat

«Ens volen apartar de la representació pública i política»

A més, el dirigent d’ERC veu la situació com a surrealista, ja que «tots els tribunals europeus s’han posicionat donant-nos la raó. És molt difícil d’explicar» i sentència assegurant que el que volen «és apartar-nos de la representació pública i política», ja que «no podem parlar com ens agradaria amb els mitjans de comunicació, no ens podem escoltar a la ràdio i no podem escoltar la nostra veu».  

Pel que fa al judici, Junqueras assegura que tindran molt poc de temps per explicar-se i a més «no podrem escolar als nostres amics i amigues». A més,  s’estan plantejant declarar en català, però pot ocasionar problemes de caràcter tècnic, segon reconeix el dirigent d’ERC, perquè «ens pot fer perdre el fil a tots plegats. Hem de saber com es farà tècnicament i, aleshores, decidirem».

També et pot interessar: Promouen una vaga general la setmana del judici del procés

El suport dels partits independentistes als pressupostos

Pel que fa als pressupostos de l’Estat, Junqueras admet que cal estudiar bé el vot dels independentistes perquè  l’alternativa al PSOE és el tripartit de dretes d’Andalusia, i afirma que «PSOE no ha pactat amb VOX», però tot i així «el partit de Pedro Sánchez no ha volgut dialogar».

Junqueras també reflexiona que  «partits constitucionalistes arribin a acords i pactes per distribuir-se poder amb un partit d’extrema dreta és un fet impossible de veure a la resta de països europeus».