URGENT

🔥 Una deflagració en una empresa agrícola deixa un treballador ferit al Segrià

La Junta Electoral suspèn una trobada gegantera al·legant que «interfereix a les eleccions»

La colla demana que reconsiderin la mesura, ja que «és una prohibició del tot absurda»

Home votant en unes eleccions generals
La Junta Electoral ha prohibit un acte geganter per coincidir amb la vigília de les eleccions del 10-N | Cedida

La Junta Electoral de Manresa ha prohibit una trobada gegantera a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) al·legant que coincideix amb la vigília de les eleccions generals, el pròxim dissabte 9 de novembre. El que és, indubtablement, un acte de caràcter cultural ha sigut valorat com un element polític. Segons relata 'El Món', l'esdeveniment és molt famós a la comarca. L'organitza la colla gegantera integrada a la Societat Coral i la Recreativa la Verena, al costat del centre penitenciari de Lledoners. 

«No som pas un partit polític, fem ballar gegants»

L'Ajuntament, en agenda de previsió, va proposar canviar la data de la trobada l'endemà per criteris logístics —paral·lelament—, ja que una de les colles és de Menorca. Una vegada sol·licitat el canvi, però, la Junta ha decidit suspendre l'acte perquè, tal com explica el diari esmentat, consideren que «podria interferir en la jornada electoral». La reacció de la colla no ha estat una altra que de sorpresa: «No som pas un partit polític, fem ballar gegants», lamenta el cap de colla a 'El Món'. 

«Uns gegants que són del poble i pel poble que no hi entén de colors arruïnant la Il·lusió de molts infants que any era any esperen aquesta trobada que es porta a terme ja fa 37 anys», comuniquen. Finalment, demanen a la Junta Electoral Central que reconsiderin la mesura, ja que és «una prohibició del tot absurda».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari