Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller Jaume Giró presenta els pressupostos del Govern pel 2022 a l'Auditori del Parlament.

Junts va modificar l'alta de Giró perquè formés part de l'executiva

Es requereixen sis mesos de militància per a participar en el congrés, però l'exconseller només en portava dos quan es va presentar

Jaume Giró va obtenir 1.648 vots de la militància en les seves eleccions internes. No tenia dret a votar, com afiliat, ni a ser elegit per a un càrrec, ja que només feia quatre setmanes que era militant, no els sis mesos que requereix el reglament.


Segons fonts de l'ABC, Giró va formalitzar la seva alta com a militant el 31 de març de 2022, mitjançant un pagament de 100 euros per transferència bancària. A finals d'abril la direcció del partit va enviar a la militància el 'Reglament per a l'elecció de càrrecs en el Congrés Nacional'.


L'article 2 d'aquesta recull els requisits dels militants per a poder participar: «Són electors amb dret a sufragi actiu i passiu tots els afiliats a Junts per Catalunya amb una antiguitat de sis mesos en el moment de la convocatòria del Congrés i que es trobin al corrent de pagament durant tot el procés congressual».

Aparició sorprenent a la llista 

Puigdemont va convocar el congrés de Junts, quan Giró només feia un mes i tres dies que era afiliat. El congrés es va celebrar en dos caps de setmana: el 4 i 5 de juny i el 16 i 17 de juliol.


Una setmana després de la convocatòria, els dos candidats a liderar el partit van anunciar un acord pel qual presentarien una única llista conjunta pel congrés. Laura Borràs i Jordi Turull s'evitaven així, un conflicte intern. Giró no constava a cap de les dues llistes per separat, però si en la que van presentar els dos líders conjuntament.


Per a solucionar el problema i que Giró pogués, votar i formar part de l'executiva, algun membre de Junts va modificar la data d'alta. Va passar del 31 de març de 2022, a l'1 de novembre de 2021.

També va introduir dos rebuts de pagament de 20 euros en efectiu, just per complir, amb els sis mesos d'antiguitat com a militant.

Una negativa constant

L'exconseller va negar en diverses entrevistes la seva militància en el partit, tot i que tenia voluntat de fer-ho. En una altra entrevista a Catalunya Ràdio, el secretari general del partit, va negar que Giró estigués afiliat al partit.


Jaume Giró va rebatre tots els fets. També va assegurar que, essent militant des de novembre, la direcció de Junts li va demanar que no ho fes públic esperant a celebrar un acte de captació d'afiliats. «Es tracta d'una campanya de difamació anònima contra la meva persona», va afegir.