Junts pel Vendrell insta el govern local a desenvolupar el Parc del Botafoc

El ple aprova una moció del partit per executar el projecte partint del procés de participació fet l'últim mandat

El grup municipal de Junts pel Vendrell ha comminat a l'actual govern local que desenvolupi el projecte del Parc del Botafoc, a partir del procés participatiu que van dur a terme les regidories de Participació Ciutadana i Urbanisme el mandat passat. Els postconvergents van presentar una proposta d'execució al ple celebrat aquest passat dilluns demanant que es dugui a terme el projecte i que aquest no quedi en un calaix. Una proposta que es va aprovar per unanimitat.

Junts pel Vendrell ha destacat que amb aquest parc es pot compensar el «dèficit de zones verdes urbanes» del municipi. Al procés participatiu que es va fer el 2017, hi van prendre part prop de 700 ciutadans, que van definir les prioritats per aquest espai. Entre les propostes recollides hi havia les de fer itineraris saludables, espais per a bicicleta, zones per a runners, espais infantils, una petita biblioteca d'intercanvi de llibres o, fins i tot, un bar i cafeteria, així com un espai polivalent per fer-hi tota mena d'activitats.

L'embrió d'una futura anella verda a la ciutat

Per les seves dimensions i centralitat, Junts pel Vendrell creu que aquest parc tindria «el potencial d'articular un espai verd de referència al Vendrell», a més de servir, en un futur, «per potenciar una anella verda i d'altres espais verds per a la ciutat». Igualment, pensen que es podria donar resposta «al pla d'aparcaments de la ciutat, per trobar solucions als centenars de cotxes que hi aparquen» actualment.

El partit que té com a portaveu a Josep Mercadé, després de la renúncia d'Eva Serramià, tem que el projecte quedi «en un calaix amb el nou govern de PSC, Cs i AVP». Per això anuncien que, un cop aprovada la proposta que van fer al ple, vetllaran pel compliment dels acords aprovats «i perquè el Parc del Botafoc sigui una realitat» durant el present mandat.

Altres notícies relacionades: