YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Justícia avala les mesures de confinament al Segrià i l'Hospitalet, amb un parell d'excepcions

Al Segrià, Massalcoreig queda fora de les mesures, mentre que al Baix Llobregat queda anul·lada la limitació d'aforament en reunions

Un bar obert a l'Eix Comercial de Lleida, durant aquest passat dilluns 13 de juliol
Des d'aquesta passada matinada, els bars i restaurants de Lleida només poden oferir serveis a domicili o per emportar. | ACN

La Justícia ha avalat aquesta matinada les mesures acordades pel Govern sobre la protecció de la salut pública per la Covid-19 a la zona del Segrià i a tres barris de l'Hospitalet de Llobregat, tot i que amb alguna excepció. Així, pel que fa a Lleida, el municipi de Massalcoreig queda fora de les restriccions, mentre que a la ciutat del Baix Llobregat el jutge ha anul·lat la prohibició de les trobades de més de 10 persones per considerar la mesura com a «desproporcionada».

En un auto al qual ha tingut accés Efe, el jutge Ramon Salada Virgili, en funcions de guàrdia, estableix la validesa d'aquesta ratificació per un termini de 15 dies, que pot ser prorrogat, encara que exigeix a la Generalitat que informi setmanalment de l'evolució de la pandèmia i de les propostes de correcció de les mesures acordades si escau.

Les mesures no suposen un confinament «estrictament domiciliari»

El govern català va aprovar a última hora del dilluns un decret llei per a imposar mesures restrictives en vuit municipis del Segrià (ara set, després de l'exclusió de Massalcoreig), en resposta a una altra resolució d'una jutge de Lleida que no va validar una ordre del Departament de Salut per a confinar en els seus domicilis a uns 150.000 habitants d'aquests municipis lleidatans.

En el decret, el Govern imposa mesures restrictives a la mobilitat, a les reunions de més de 10 persones o a determinades activitats comercials i serveis en set municipis del Segrià, comarca confinada perimetralment des del passat dia 4 de juliol, i en tres barris de l'Hospitalet (la Torrassa, Collblanc i la Florida), mesures que al seu judici no suposen un confinament «estrictament domiciliari» per obligació, però sí que recomana no sortir de casa si no és imprescindible.

El jutge de Lleida avala la prohibició de reunions de més de deu persones

Contràriament al decidit per un jutge de Barcelona, que ha autoritzat també mesures sanitàries similars en els barris de l'Hospitalet però s'ha oposat a la prohibició de les reunions de més de deu persones, en entendre que és una competència estatal, el jutge de Lleida al·lega que la llei autonòmica de Salut Pública sí que contempla la possibilitat de limitar el nombre de persones que poden reunir-se.

La Fiscalia també s'havia oposat a la prohibició generalitzada a Lleida de les reunions de més de deu persones, al·legant falta de competència de les autonomies, però en aquest cas el jutge argumenta que aquesta mesura està prevista en l'article 55 K de la Llei 8/2009 de Salut Pública de la Generalitat, i que les reunions de persones «s'han demostrat com a focus de contagis, contagis que es tracta de minimitzar en la mesura del possible».

En la seva resolució, el jutge sosté que «ens trobem davant una situació de pandèmia declarada oficialment i que, per tant, permet l'adopció de les mesures necessàries per al seu control i erradicació, mesures que poden limitar l'activitat en general, la prestació de serveis i els desplaçaments de les persones».


Comentaris

envia el comentari