Una persona al llit d'un hospital

La justícia pren la decisió més dura amb Archie, el nen en coma per un repte viral

Tot i que els seus pares i l'ONU s'hi han negat, els jutges han decidit desconnectar el menor

Després de quatre durs mesos per a la família, la Justícia britànica va decidir el dimarts desconnectar un nen de la màquina que el mantenia amb vida. Archie Battersbee, de només 12 anys, ha estat en coma des del passat 7 d'abril al Royal London Hospital.

4 mesos en coma cerebral després d'haver-se penjat a casa seva

Després de ser trobat estès a terra del seu domicili amb una corda lligada al voltant del coll, va ser traslladat a l'hospital, on li van diagnosticar la mort cerebral. Fins ahir mateix, la màquina de suport vital era l'única cosa que el mantenia amb vida, però en un profund estat d'inconsciència.

Un jutge durant un judici
La Justícia anglesa no ha respectat la voluntat dels familiars | Cedida

 

La Justícia ha permès la desconnexió tot i la negativa dels pares

La desconnexió del menor ha estat una decisió que ha pres la Justícia del país, i que no ha tingut en compte la voluntat dels pares del nen, que no hi han estat d'acord. Una àrdua batalla judicial que ha durat diversos mesos, i en què fins i tot l'ONU i el Govern britànic s'ha proclamat  a favor dels familiars i de mantenir el noi amb vida mentre s'estudiava el cas. Finalment, ha estat la paraula de la jutgessa Emma Arbuthnot la que ha tingut tot el pes per aturar el tractament «inútil» que mantenia amb vida Archie.

Un repte viral ha estat la causa de la mort del menor

El cas d'aquest jove anglès ha commocionat tot el país i ha fet que els seus familiars prenguessin la decisió d'unir-se a la lluita contra el repte viral que el va portar al coma. Era un repte que ja circulava des del 2008, però que no havia guanyat popularitat fins ara. De fet, gràcies a l'aplicació TikTok ha arribat a les pantalles dels més joves.

Tik tok
El 'Blackout Challenge' s'ha convertit en un repte viral que consisteix a aguantar la respiració fins que et desmaies | TIKTOK

 

Aguantar la respiració fins que et desmaies

El repte conegut com a Blackout Challenge o el repte de la pèrdua de consciència, insta temeràriament a aguantar la respiració fins que es perd la consciència. Tot això es grava per després difondre-ho a les xarxes. És un procés angoixant de què  alguns joves no aconsegueixen veure'n les possibles conseqüències.A més, ja ha tingut greus conseqüències per a més d'una persona. Segons The Washington Post , des que s'ha tornat viral a TikTok, aquest repte ja s'ha endut la vida de vuit nens.

Els vídeos ja han estat retirats de l'aplicació

L'impacte de la mort d'Archie Battersbee, juntament amb la de set més a conseqüència del Blackout Challenge ha arribat als tribunals. Arran d'aquests casos, pares de tot el món han començat a prendre mesures de control sobre les activitats virtuals dels més petits. La gran pressió ha obligat a retirar de la plataforma els vídeos que incitaven a fer aquest perillós repte.