Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un bicitaxi a la Barceloneta de Barcelona.

El transport que desapareixerà de Catalunya: el Govern l'acaba de prohibir

Catalunya prohibirà per llei l'activitat dels bicitaxis abans que acabi l'any

El Govern de la Generalitat s'ha compromès a prohibir per llei l'activitat dels bicitaxis. Aquest ha estat el resultat de la primera reunió del grup de treball dedicat a aquest qüestió, que compta amb membres de l'executiu català i de l'Ajuntament de Barcelona

El secretari general del Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha explicat que es modificarà la llei del taxi per tal que exclogui les bicicletes com a vehicle vàlid per a prestar el servei. 

D'altra banda, es treballa en actualitzar el règim sancionador de la llei, que ara mateix regula des de la immobilització del vehicle fins a una multa de 6.000 euros, en el cas més greu. Font ha dit que l'objectiu és «enfortir i incrementar» la sanció.

Una decisió salomònica 

El secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha detallat que es modificarà l'article 20 de la llei del taxi, que és el que regula les característiques que ha de tenir un vehicle per ser considerat un taxi, i s'hi exclourà els cicles.

Segons ha concretat, aquest canvi es farà a través de la llei de mesures dels pressupostos de la Generalitat per al 2023, de manera que si s'acaben aprovant els comptes la modificació legislativa estarà vigent des de l'1 de gener. 

En cas que no s'acabin aprovant els pressupostos, ha assegurat que hi ha «altres mecanismes» per aprovar el canvi, però que poden allargar el procés «unes setmanes».

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat l'acord amb el Govern per tal de prohibir l'activitat. Segons ha recordat, aquesta és una de les qüestions que l'Ajuntament va traslladar al Govern a la Comissió Mixta que es va reunir el 2 de juny, quan es va acordar crear el grup de treball.

Una imatge de Barcelona, «coherent»

Collboni ha argumentat que calia prohibir els bicitaxis perquè «no és coherent amb la imatge i el missatge que vol donar la ciutat de Barcelona», enfocat a un «turisme de qualitat». També ha assegurat que l'activitat és «una font de precarietat de tot tipus». 

El tinent d'alcalde ha afegit que per poder fer el servei de taxi cal una llicència, que els bicitaxis no tenen.