Una dona posa la seva tovallola a la platja de Llafranc

El poble català que registrarà avui les temperatures més altes de tota la península

Protecció Civil ha alertat avui per l'augment de les temperatures en diverses zones de Catalunya

Aquest estiu a Catalunya estem vivint una de les onades de calor més fortes dels últims temps. Els termòmetres marquen temperatures extremes i sembla que ens hi haurem d'acostumar, ja que la temporada d'estiu encara no ha acabat i sembla aquesta bullentor, gens habitual a casa nostra, ha vingut per quedar-se.

Avui, de fet, a través de la xarxa d'estacions meteorològiques distribuïdes en diferents punts de Catalunya anomenada 'Meteoclimatic', hem pogut saber quin serà el poble català el qual arribarà a les temperatures més altes de tot el territori: gairebé a 40 graus.

Un municipi de la Garrotxa

Així, el municipi el qual obtindrà en el dia d'avui temperatures extremes és Mieres, una vila, municipi de la comarca de la Garrotxa, a les Comarques Gironines. Segons el portal especialitzat en meteorologia esmentat anteriorment, aquest poble podria arribar als 36,6 graus de temperatura.

Però no serà l'únic, ja que Protecció Civil, ha alertat a través del seu compte de Twitter que les comarques de la demarcació de Barcelona, la demarcació de Lleida i la comarca del Pallars Jussà seran les zones de Catalunya on les temperatures màximes seran extremes.

▶️ Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

Recomanacions davant la calor

  1. Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  2. Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació.
  3. Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin molta aigua.
  4. Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  5. Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa.
  6. Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar, com a mínim, un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  7. Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  8. Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques.