Sílvia Caballol ha dit prou. La dona de l'exbisbe de Solsona, Xavier Novell, ha trencat el seu silenci aquests dies a través del seu compte d'Instagram. L'escriptora de novel·la eròtica no dubtava a carregar contra qui havia parlat malament del seu matrimoni durant els últims mesos.
Aquest cop s'ha dirigit a través d'un àudio a Pilar Rahola. I és que la surienca ha pronunciat un discurs per tractar un tema força complicat i polèmic.
Després d'escoltar les declaracions de la periodista fent referència a les teràpies de conversió per curar l'homosexualitat que defensava el seu marit quan era bisbe, ha volgut donar explicacions sobre les acusacions «homòfobes i integristes» contra Novell que llançava Pilar Rahola.
Sílvia Caballol carrega contra Pilar Rahola
La psicòloga ha deixat clar quina és la seva posició respecte a l'homosexualitat i les teràpies d'orientació sexual en una publicació al seu compte d'Instagram. «He decidit fer-li un àudio perquè el tema ho requereix», començava Caballol.
Amb la intenció de defensar la seva professió, ha abordat el tema emparant-se amb la seva experiència com a psicòloga clínica i la manera com es tracten les crisis relacionades amb l'orientació sexual. «Penso que és un tema molt complicat que depèn de moltes variables genètiques, ambientals, hormonals...».
A més, ha recordat que tots tenim crisis durant tota la nostra vida, sigui de parella, laboral o relacionada amb la nostra orientació sexual. «Les crisis d'orientació són bones, necessàries, perquè ens donen una oportunitat privilegiada per la introspecció, per qüestionar-nos, per valorar-nos a nosaltres mateixos i per al canvi», ha assegurat. «Es pot revertir de B a A i és un senyal que evolucionem».
Tanmateix, ha incidit en el fet que, tot i que «una persona quan té una crisi d'orientació sexual perquè sent atracció cap al mateix sexe va al terapeuta i ja està», si «algú fa anys que sent atracció pel mateix sexe i, de sobte, ja no és feliç i té dubtes sobre la seva orientació sexual», ho té més complicat.
Caballol lamenta que aquestes persones «no busquen un professional de la salut o un servidor de Déu de forma voluntària i explícita» perquè els psicòlegs no poden posar-se al mig i prendre una decisió ferma. «Aquestes persones busquen qüestionar-se a elles mateixes perquè senten que alguna cosa no està bé».
«On s'ha d'anar per trobar a algú que l'ajudi a discernir sobre si les seves preferències sexuals són producte d'una lliure elecció i sana o són producte d'una ambivalència concreta o de ferides que no s'han curat?», es pregunta.
«Vostè només coneix la punta de l'iceberg»
D'aquesta manera, ha volgut interpel·lar directament a la periodista catalana. «M'agradaria Pilar, no que hi estigui d'acord, però sí que fos capaç de fer una crítica constructiva», ha demanat.
«Vostè només coneix la punta de l'iceberg», d'aquesta manera s'ha referit a Rahola després de llançar unes acusacions que considera que no són certes. «Hauria pogut brillar defensant aquests temes sense cap necessitat de jutjar ni sentenciar ningú».
A més, ha enviat un missatge als mitjans de comunicació que jutgen algú abans d'hora. «A tots els jutges de la tele, que hi ha hagut molts, els animaria a fer servir més sovint la presumpció d'innocència i deixar als jutges i als psicòlegs que facin la seva feina, i vostès, la seva amb la mateixa garantia».