Imatge d'una terrassa a Santiago de Compostela.

Anuncien el tancament prematur de 115 terrasses de Barcelona

Barcelona avança una hora el tancament de les terrasses d'Enric Granados per reduir el soroll

L'Ajuntament de Barcelona avança una hora el tancament de les terrasses al carrer d'Enric Granados, a l'Antiga Esquerra de l'Eixample, per reduir el soroll, de manera que els restaurants hauran de retirar taules i cadires exteriors a les 23.00 hores del diumenge al dijous i a les 00 h el divendres i el dissabte. 

El regidor Eloi Badia preveu que la mesura anunciada aquest dimarts sigui efectiva en les properes setmanes, però ha precisat que abans ha de passar els terminis reglats. La previsió és que les notificacions definitives s'enviïn cap a finals d'agost. 

Enric Granados té 115 terrasses, 81 de les quals amb llicència ordinària. Les altres 34 són ampliacions especials fetes per la covid-19 i aquestes, com ja van anunciar, no es consolidaran.

Els veïns guanyen la partida als bars

La reducció de l'horari de les terrasses d'Enric Granados, considerat Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN), forma part d'una sèrie de mesures per reduir el soroll en aquest carrer de nou trams de l'Eixample, després que els sonòmetres que s'hi han instal·lat hagin mostrat que se supera de manera continuada en 3 decibels el límit permès a la nit, que és de 55 dB(A).

En una roda de premsa aquest dimarts, el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha subratllat que es tracta d'una mesura «molt excepcional» davant un problema que afecta de manera «rellevant» la salut pública. 

«No és una mesura que s'hagi d'estendre a tota la ciutat, ni molt menys. De fet, és una mesura que s'estendrà a molts pocs llocs, on sigui molt necessària», ha puntualitzat.

Badia, que ha assenyalat que des del consistori entenen la mesura «des de la màxima complicitat de tots els actors».

▶️ Així són les espectaculars vistes del nou mirador de Barcelona situat a la Torre Glòries

El 60% dels locals de planta baixa tenen terrassa

El carrer d'Enric Granados també és considerat zona saturada de terrasses i no es consolidaran cap dels espais extraordinaris vigents a 1 de gener del 2022. 

El regidor del districte de l'Eixample, Pau Gonzàlez, ha indicat que el 60% dels locals de planta baixa d'Enric Granados tenen terrassa, mentre que a la resta de l'Eixample no arriben al 8%, i ha advertit que en aquest carrer «es trenca la lògica d'equilibris» de les activitats econòmiques.

«En un espai amb aquest nivell de saturació, no té sentit que continuem tenint aquestes ampliacions covid», ha afirmat Gonzàlez. 

L'Ajuntament va anunciar fa unes setmanes que no consolidaria les terrasses ampliades durant la pandèmia en sis àrees especials on detectava saturació al districte de l'Eixample –carrer del Parlament, Muntaner, Enric Granados-Aribau, la rambla de Catalunya, el passeig de Sant Joan i l'avinguda Gaudí –. Les sol·licituds presentades per regularitzar la terrassa afegida durant la pandèmia en aquestes àrees són denegades.