Imatge d'un supermercat Consum.

Dos supermercats limiten un producte a Catalunya per la sequera: se'ls esgota

Mercadona i Consum comencen a limitar la venda de bosses de gel

Dos supermercats molt coneguts a Catalunya han pres una mesura dràstica davant d'una situació anòmala. Mercadona i Consum han anunciat que començaran a limitar la venda de bosses de gel temporalment.

Es tracta d'una mesura que s'ha posat en marxa just a mitjans d'estiu, davant de la situació de sequera que pateix el país, i després de detectar que molts clients s'enduien bosses a cabassos per tenir-ne de reserva.

Foto d'uns glaçons de gel.
Limiten la venda de bosses de gel de forma temporal. | Canva

Davant la falta d'estoc de molts productors, alguns consumidors dels supermercats de Catalunya han comprat en massa bosses de gel. Ens trobem davant, doncs, d'una situació similar a la que va passar fa uns mesos amb l'oli de gira-sol a causa de la guerra a Ucraïna. I també vam viure-la amb el paper de vàter a principis de la pandèmia, l'any 2020.

Mercadona ha decidit prendre mesures i ha començat a limitar la venda de bosses de gel a cinc bosses per client. En el cas de Consum, que és l'altre supermercat que ha anunciat que també aplicarà aquesta nova restricció, es podran comprar dues bosses per client i dia.

Creix la demanda i els productors no hi poden fer front

La falta de gel a moltes botigues i supermercats de Catalunya és degut al fet que la majoria de productors no van preveure que la demanda per aquest estiu fos tan alta.

I és que les vendes han augmentat de forma considerable a causa de les diverses onades de calor que s'han viscut durant aquests últims dies.

Un carret de la compra ple al passadís d'un supermercat
Els productors no poden fer front a una demanda tan alta. | CatalunyaDiari

Sergio del Moral, del distribuïdor Tele Hielo de Madrid, ha explicat a La Vanguardia a què es deu aquesta situació que estem vivint. «Com no s'ha pogut arribar a una estabilització dels costos per poder vendre el gel a un preu de mercat habitual, les fàbriques van aturar la producció i ara, que és estiu, és quan s'està notant. La previsió és que a l'agost no hi hagi gel».

Així doncs, una gran part d'aquesta previsió a la baixa es deu a la inflació. Els supermercats no volien quedar-se amb les bosses als congeladors, sobretot després de l'elevat preu de l'energia i l'increment generals dels preus, que fan que produir-ne cada cop sigui més costós.