Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Toni Cantó

La justícia prohibeix a Toni Cantó presentar-se a les eleccions de Madrid

Tampoc ho podrà fer l'exalcalde de Toledo, Agustín Conde

Males notícies per a Toni Cantó i el PP de Madrid. Aquest diumenge, el Jutjat Contenciós-Administratiu número 5 de Madrid ha acordat que l'exportaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes sigui exclòs de la llista electoral dels populars madrilenys de cara als comicis del pròxim 4 de maig. La sentència, que es pot recórrer al Tribunal Constitucional, també afecta l'exalcalde de Toledo, Agustín Conde, que tampoc podrà formar part de la llista que encapçala Isabel Díaz Ayuso.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, la justícia considera que Cantó i Conde no poden ser inscrits al cens electoral vigent perquè es van empadronar a Madrid més enllà dels terminis que permet presentar-se a unes eleccions. Així, l'ex de Ciutadans va canviar de residència oficialment el 22 de març del 2021, mentre que l'exalcalde de Toledo ho va fer el 26 de març del 2021. 

Tal com diu la sentència, «la Llei Autonòmica 11/1986, del 15 de desembre, disposa en el seu article 2 que, per l'exercici del dret de sufragi és indispensable la inscripció al Cens Electoral vigent». Això vol dir que, per formar part de les llistes, s'haurien d'haver inscrit en el cens electoral «vigent», en aquest cas, el del dia 1 de gener del 2021.

D'aquesta manera, el tribunal conclou que «el fet que actualment reuneixin la condició de veïnatge administratiu de ciutadans de la Comunitat de Madrid, no els concedeix el dret a ser elegibles a les presents eleccions de la seva Assemblea Legislativa del pròxim 4 de maig».

La resolució del Jutjat dona resposta a la denúncia que va presentar el PSOE després que la Junta Electoral Autonòmica hagués donat llum verda a la candidatura d'Isabel Díaz Ayuso. Tot i que es tracta d'una sentència ferma, aquesta podrà ser recorreguda davant del Tribunal Constitucional. De fet, segons confirmen fonts del mateix partit, el PP tirarà endavant aquest recurs per intentar que Cantó i Conde puguin formar part de la llista electoral popular per les eleccions madrilenyes del pròxim 4 de maig. 

Missatge de Pedro Sánchez a Ayuso

La sentència negativa dels 'cas Cantó' no ha estat l'única patacada que ha rebut aquest diumenge Isabel Díaz Ayuso. I és que el president del govern espanyolPedro Sánchez, ha continuat amb la crítica a la candidata del PP a les eleccions de Madrid per la seva gestió de la pandèmia.

«La llibertat és vacunar, i no sembrar dubtes i confusió sobre la vacunació a la Comunitat de Madrid», ha etzibat Sánchez en un acte del PSOE sobre sostenibilitat i canvi climàtic amb Ángel Gabilondo i les ministres Teresa Ribera i Reyes Maroto. «La bandera de la llibertat mai la tindrà el duo de la plaça de Colón. De fet, es tracta de respectar la voluntat dels electors i no de llançar-se a capturar trànsfugues en les files d'altres partits», ha recordat el president espanyol, en una clara al·lusió al PP i a la moció de censura fallida a Múrcia.