URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Un jutge anul·la la nova ordre de la Comunitat de Madrid de fumar al carrer

Assegura que limita drets fonamentals amb caràcter general

Persona fumant al carrer, amb la mascareta a la barbeta
Segons l'auto, l'ordre de la conselleria de Sanitat limita drets fonamentals amb caràcter general  | Europa Press

El jutjat contenciós-administratiu número 2 de Madrid ha rebutjat ratificar la nova ordre de la conselleria de Sanitat que inclou diverses mesures preventives contra la Covid-19, com ara la prohibició de fumar quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

Així ho estableix en un auto, al qual ha tingut accés Europa Press, per recalcar que la citada ordre de la conselleria de Sanitat limita drets fonamentals amb caràcter general sense una prèvia declaració d'alarma. 

«Els drets fonamentals no són limitats, poden modular-se complint els requisits legals per fer-ho i, encara que puguin justificar-se determinades decisions des del prisma de criteris no jurídics, supòsits com el que se sotmet a la nostra consideració en l'anàlisi de l'ordre, no adquireixen la categoria de limitació i afectació dels drets fonamentals i, en el cas hipotètic que ho fossin, pel que ja s'ha dit en les línies anteriors, no podrien ser limitats per mitjà d'una disposició administrativa com és el de la conselleria de Sanitat», apunta la resolució.

A més, ha detallat que la instrucció del Ministeri de Sanitat que recull aquest marc comú perquè les comunitats limitin aspectes com el consum de tabac o l'activitat d'oci nocturn, i a la que es refereix l'ordre regional, no apareix com referència en el Butlletí Oficial de l'Estat.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari