El CF Reus, en arxiu

El jutge mercantil aprova l'ERO al CF Reus

El jutge Juan Luis Moles confirma l'expedient regulador d'ocupació (ERO) per als treballadors del club roig-i-negre. Fins a 61 treballadors queden alliberats i rebran indemnitzacions

El jutge Juan Luis Moles, del Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona, ha aprovat l'Expedient Regulador d'Ocupació (ERO) que l'administrador concursal David López Estebaranz va proposar al magistrat després d'arribar a un acord amb el representant dels treballadors el passat 17 de juliol. D'aquesta manera, el jutge dóna per extingits els contractes dels 61 treballadors i aquests rebran les indemnitzacions corresponents a 20 dies per any treballat, a banda de rebre els diners que cobraran pel Fons de Garantia Sarial (FOGASA).

61 treballadors que rebran indemnització

La seixantena de treballadors que rebran una compensació econòmica per l'extinció col·lectiva dels contractes està dividit en el grup d'encarregats de material, els fisioterapeutes, els tècnics del primer equip, l'administració, la secretaria tècnica, l'equip filial, l'equip femení, la botiga i el darrer integrant del primer equip, Raphael Guzzo.

De les xifres econòmiques que rebran, destaquen les més voluminoses: Guzzo cobrarà només per indemnització un total de 39.687,69 euros, sent el treballador que més diners rebrà. Per sota el segueixen un Ferran Asensio amb 32.757,28 €, Xavi Bartolo amb 28,933,36 € i Sergi Parés amb 25.902,37 €. Malauradament per als interessos dels empleats, aquestes xifres són altament improbables de percebre. Si el CF Reus tingués viabilitat i seguís operatiu, a la llarga sí que es podria arribar a cobrar aquesta quantitat però com a hores d'ara és molt més probable la liquidació que no pas la supervivència de la SAE, les indemnitzacions es reduiran contundentment. Concretament a un límit de 70 euros per dia treballat dins de l'acord de cobrar 20 dies per any treballat, quelcom que els treballadors van decidir acceptar tot i que tenien dret a tenir 33. És a dir, en el cas de Ferran Asensio, treballador amb més anys cotitzats al CF Reus (des del 2009), la xifra que rebria per part de FOGASA si el club desapareix, es reduiria de 32.757,28 euros a uns 14.000 euros.

A la indemnització que rebin els treballadors caldrà sumar les mensualitats pendents: els quatre mesos amb un màxim del doble del salari mínim interprofessional que cobreix el Fons de Garantia Salarial (FOGASA). En altres paraules, els antics empleats roig-i-negres rebran menys diners dels que legalment mereixen. A aquest factor, cal afegir la lentitud d'un procés que es pot allargar fins a inicis del 2020. No hi ha cap mena de dubte que aquest sembla un capítol més del, aparentment, curt futur del CF Reus. Després de quedar-se sense treballadors, els ganxets afronten dies claus: dimarts amb l'ultimàtum de la Federació Catalana de Futbol per aconseguir pagar la fiança. L'impediment per inscriure jugadors, un capítol a banda que dependrà de la RFEF.