YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El jutge acorda subhastar dotze cotxes d'alta gamma de Jordi Pujol Ferrusola

Estan valorats en 1,8 milions d'euros i cobriran les eventuals responsabilitats econòmiques que es derivin del procés judicial obert contra la família Pujol

El jutge que investiga l'origen de la fortuna familiar de la família Pujol ha acordat subhastar una flota de cotxes d'alta gamma —valorats en més d'1,8 milions d'euros— del primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, per a cobrir les eventuals responsabilitats econòmiques que es puguin imposar en la sentència. Cal recordar que a Pujol Ferrusola i a la resta de la seva família, amb l'expresident català Jordi Pujol al capdavant, el jutge els va processar fa mesos per delictes com a organització criminal, en considerar que es van servir de la seva posició «per a acumular un patrimoni desmesurat» relacionat amb presumptes activitats corruptes.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Una interlocutòria que va ser recorreguda davant la Sala penal de l'Audiència Nacional. En el marc d'aquest procediment, iniciat l'any 2012, el jutge va adoptar tres anys després una sèrie de mesures cautelars, entre elles, la prohibició a Jordi Pujol Ferrusola de disposar de dotze cotxes d'alta gamma. Nou d'ells van ser taxats per un valor global de més d'1,8 milions d'euros, mentre que tres estan pendents de taxació.

Els vehicles que seran subhastats, tot ells d'alta gamma, són un Lamborghini, taxat llavors en 816.000 euros; tres cotxes model Ferrari, valorats en 300.000, 120.000 i 77.500 euros; així com diversos models de Porsche i Mercedes, entre altres, que també integren aquesta flota de vehicles que ara el magistrat Santiago Pedraz ha acordat subhastar.

Els diners obtinguts es conservaran íntegrament fins a la finalització del procés judicial

En la seva interlocutòria, avançada pel diari 'La Vanguardia' i a la qual ha tingut accés l'Agència EFE aquest divendres, el jutge acorda, «com a actuació econòmica més avantatjosa, la realització anticipada» d'aquests béns per part de l'Oficina de Recuperació i Gestió d'Actius (ORGA), duta a terme mitjançant «subhasta electrònica» d'acord amb allò que disposa la llei.

«El producte obtingut amb la venda es conservarà íntegrament fins a la finalització del procés judicial», precisa el jutge en el text. D'aquesta manera, Pedraz atén la petició efectuada per la defensa del primogènit dels Pujol, que va sol·licitar a principis de març autorització per a vendre aquests vehicles. La Fiscalia no es va oposar, «sempre que la venda sigui realitzada per l'ORGA», que és el que finalment ha acordat el jutge.


Comentaris

envia el comentari