Xiquetes Alcàsser

La jutgessa del 'Cas Alcàsser' ordena buscar l'home que va contactar amb Anglés

Els fets van tenir lloc el novembre de 1992

Novetats sobre el 'Cas Alcàsser'. Segons informa el diari 'El Mundo', la jutgessa ha ordenat a la policia que busqui a un treballador d'una agència de transports que, tal com asseguren alguns testimonis, va parlar per telèfon amb Antonio Anglés el març del 1993, quan el fugitiu fugia de la Justícia amb vaixell cap a Irlanda.

D'altra banda, la titular del Jutjat d'Instrucció número 8 d'Alzira ha ordenat la unió a la causa judicial d'una fotografia exhibida per la Policia a un mariner del vaixell i l'interrogatori com a testimoni i de dos altres membres de la tripulació. Cal recordar que aquesta decisió s'afegeix a la de l'Audiència de València d'acceptar un recurs de l'acusació popular en aquest cas, sol·licitant aquestes proves.

Segons explica el citat mitjà, fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana han informat de la resolució, però han precisat que les diligències no suposen reactivar la investigació, que no ha estat mai tancada. 

Les paraules del capità del vaixell 

El capità del vaixell 'City of Plaumouth', on presumptament va viatjar l'autor de l'assassinat de les tres noies d'Alcàsser, hauria dir en una entrevista a 'La Sexta' que un membre de la seva tripulació va ajudar Anglés a escapar. Davant d'aquestes declaracions, la jutgessa va ordenar prendre declaració al testimoni.

Segons els testimonis del vaixell, Anglés va tenir una conversa per telèfon amb un treballador d'una companyia de transports del mateix vaixell. A més, sembla que un membre de la tripulació el va arribar a fotografiar. L'acció popular va demanar la identificació del treballador i la localització de la fotografia, la magistrada ho va rebutjar, però poc després la Secció Tercera de l'Audiència Provincial ha considerat que són unes diligències oportunes.

«Tenen una finalitat útil i pertinent per la continuació del procediment (la localització de l'investigat) i resulten proporcionades a l'evident gravetat dels fets delictius sota la investigació», expliquen els magistrats de l'Audiència a través de l'auto publicat per 'EFE'.

El 'Cas d'Alcàsser'

El crim d'Alcàsser va tenir lloc el novembre de 1992 quan tres joves veïnes d'Alcàsser, Miriam, Toñi i Desireé, van ser torturades i violades per Antonio Anglés, fugitiu, i Miguel Ricart, en llibertat des del 2013. Les noies tenien 14 i 15 anys i el cas va causar una gran expectació. Es desconeix si Anglés està viu o si va morir quan es va llençar al mar des del vaixell per anar a Dublín.