Entrada a una de les botigues del Corte Inglés

El Corte Inglés prepara la sortida de 3.000 treballadors per fer front a la crisi

Els grans magatzems volen reestructurar-se i adequar-se a l'auge de comerç electrònic

El consell d'administració dels grans magatzems El Corte Inglés ha aprovat un nou pla estratègic que inclou un pla de baixes incentivades per a 3.000 treballadors, el més gran dels últims 40 anys, segons han avançat diversos mitjans i ha pogut confirmar l'ACN.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El grup planteja sortides del 4% de la plantilla per adaptar la companyia als nous hàbits de consum i l'auge del comerç electrònic enmig de la pandèmia de covid-19 i les restriccions que encara afecten els seus establiments. Catalunya és un dels territoris de l'Estat que més ha limitat l'activitat dels grans magatzems i centres comercials i gran part de la plantilla dels centres catalans encara està inclosa en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

Es desconeixen, per ara, quins centres seran més afectats

De moment, es desconeix l'afectació per territoris i tampoc quins centres seran més afectats. L'empresa encara no ha informat oficialment als sindicats de la decisió, que es va aprovar aquest dimecres i que ara s'haurà de negociar amb els representants legals dels treballadors.

Segons informa 'El Confidencial', el cost d'aquest pla d'ajustaments s'elevarà als 200 milions d'euros. Els grans magatzems sufragaran les sortides amb els ingressos de les desinversions immobiliàries ha fet últimament, indica el digital.

‘El Corte Inglés’ ja va tancar un important centre a Barcelona

El passat mes de gener es feia oficial el tancament de la botiga d' ‘El Corte Inglés’ situada a l'avinguda Diagonal 417 de Barcelona, al costat de la plaça de Francesc Macià. Després de finalitzar la campanya de Nadal, l'establiment va acomiadar-se després de 28 anys d'activitat. Cal recordar que l'edifici va ser venut fa més d'un any a un 'family office', una empresa privada que gestiona la gestió d'inversions i riqueses per a una família adinerada. L'operació es va tancar per uns 150 milions d'euros.

Els treballadors del Corte Inglés de Francesc Macià, uns 150, van ser  recol·locats en altres establiments de la cadena i, de fet, una part de la plantilla ja havia estat trasllada en els darrers mesos. La majoria d'ells al Corte Inglés de Maria Cristina, situat a l'avinguda Diagonal.