Rebutgen incloure Simón en la causa que investiga les mobilitzacions del 8-M

La jutgessa ha explicat que ja hi ha dos jutjats que tenen procediments en tràmit

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa el 28 de maig del 2020
La jutgessa ha rebutjat incloure a Fernando Simón en la denúncia de les mobilitzacions del 8-M | Cedida

La jutgessa que investiga les mobilitzacions del 8-M ha rebutjat ampliar la denúncia i incloure el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, perquè la causa «no es dirigeix» a ell i perquè ja hi ha almenys dos jutjats que tenen procediments registrats i en tràmit contra ell «pels mateixos delictes». Per això, el remet a presentar l'ampliació de la denúncia davant d'aquestes instàncies judicials.

Accepta que l'Associació es personi com a acusació popular

En una providència, la magistrada que instrueix la causa, Carmen Rodríguez-Medel, accepta que l’Associació de Consumidors i Usuaris José María Mena es personi com a acusació popular, condicionada a la presentació d’un poder especial i de 1.000 euros en concepte de fiança.

Però li denega també l’ampliació de la denúncia en relació amb un conjunt de funcionaris de la delegació del govern espanyol als que, «sense identificar, imputa una sèrie de delicte contra la vida, la integritat física o contra l’exercici de drets i llibertats». La jutgessa ha citat a declarar l’11 de març a set testimonis de diverses associacions, entre elles la CGT que va anul·lar una manifestació i que la Guàrdia Civil va atribuir a la covid-19.

A la providència, la magistrada també rebutja la petició d’un advocat de personar-se com a acusació popular per no complir amb els requisits legals, i de l’Associació del Dret a Decidir per no complir tampoc amb els requisits i per dirigir la seva acusació contra Simón, «que no ostenta la condició de denunciat en aquest procediment».

Davant de la «multitud d’escrits» que estan rebent en aquest procediment de persones no personades en la causa, la magistrada recorda que les al·legacions i sol·licituds de prova s’han d’articular a través de l’acusació popular. Una personació, remarca, que «fins ara ningú ha complert (estant en conseqüència en aquest procediment només el Ministeri Fiscal i l’Advocacia de l’Estat)».


Comentaris

envia el comentari