Laura Borràs i Carles Puigdemont.

JxCat contradiu Sàmper i accepta «debatre» amb la CUP un nou model pels Mossos

El conseller d'Interior creu que «ara no és el moment» de qüestionar el debat, però JxCat accepta engegar-lo

JxCat i CUP han acordat seguir treballant sobre aspectes d'ordre públic i sobre una estratègia comuna de l'independentisme en la pròxima legislatura. Així ho ha assegurat la CUP en un comunicat en referència a una reunió que van mantenir ahir dimecres amb Junts. Es tracta de la segona vegada que les dues formacions independentistes s'han trobat formalment per encarar els pròxims 4 anys. Segons els anticapistalistes, tal com va passar la setmana passada amb ERC, el partit de Laura Borràs també ha acceptat debatre sobre les qüestions fonamentals per la CUP en ordre públic: una moratòria de l'ús de les bales de foam, la retirada de les acusacions particulars contra manifestants i que la Brimo dels Mossos no intervingui en desnonaments.

Pel que fa a una estratègia comuna de l'independentisme, la CUP explica que les dues formacions han exposat els seus fulls de ruta per tal d'assolir l'autodeterminació i la independència en el pròxim mandat. I a partir d'aquí, han acordat iniciar un treball «a fons» per assolir una estratègia independentista comuna que inclogui no només els tres partits independentistes sinó també entitats. Divendres 12 de març s'acaba el termini per constituir el Parlament i els negociadors volen un acord global que inclogui la cambra catalana i la configuració del nou govern. Davant d'aquest calendari, JxCat i la CUP s'han emplaçat a tornar-se a trobar aquesta mateixa setmana per tal d'aprofundir en les negociacions.

Una contradicció amb la línia de Sàmper

El fet que JxCat hagi acceptat debatre el model d'ordre públic entra en contradicció amb la línia marcada aquesta mateixa setmana pel conseller d'Interior, Miquel Sàmper, també de Junts, que va assegurar que «no és el moment de debatre el model d'ordre públic a Catalunya». Miquel Sàmper va defensar el passat dilluns, en una roda de premsa conjunta amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'existència d'un model clar d'ordre públic i el fet que el debat al voltant d'aquest model no es pot fer en calent ni en el marc d'unes negociacions per formar Govern.

El conseller d'Interior considera que «ara no és el moment de qüestionar aquest model» i opina que aquest és un debat que s'ha de mantenir en fred, és a dir, en el si del Parlament, i que no només hi han d'intervenir les forces polítiques amb interès de governar, sinó totes les representades a la cambra catalana. Ben poques hores després d'aquestes declaracions, doncs, Sàmper ha quedat desmentit per la seva mateixa formació, Junts per Catalunya, que ha acceptat debatre la qüestió amb la CUP.