Màquina escurabutxaques

El sector del joc, molt crític amb el Govern: «No ho entenem»

Patronal, sindicats i associacions reclamen l'obertura immediata del sector

Cada vegada que el Departament de Salut anuncia novetats respecte a les mesures restrictives per frenar la pandèmia de Covid-19, els sectors més afectats pels canvis fan públic el seu malestar davant les decisions del Procicat. Alguns sectors, com el comerç i la restauració, han vist com darrerament s'han flexibilitzat algunes de les normatives que els afectava, després de setmanes de queixes i crítiques al Govern. Ara, qui fa el pas és el sector del joc, que acumula més quatre mesos de tancament i encara no han vist cap flexibilització en les restriccions que els afecta.

La patronal del joc privat a Catalunya, Patrojoc, ha posat en marxa una campanya en la qual reclama a la Generalitat de Catalunya que es permeti la reobertura del sector, que «es manté tancat des del 16 d'octubre de l'any passat». Aquesta campanya, entre altres coses, vol recordar al Govern que el sector del joc privat «existeix i acumula més de quatre mesos amb les portes tancades», tal com han exposat en un comunicat emès aquest dijous.

Carlos Duelo, president de Patrojoc, argumenta la campanya per reclamar la reobertura del sector

El president de Patrojoc, Carlos Duelo, ha assegurat «no entendre» la raó per la qual els establiments de joc privat encara s'han de mantenir tancats, mentre els altres comerços i centres comercials ja estan oberts. En el document publicat aquest dijous, la patronal recorda que totes les sales de joc compten amb estrictes protocols de prevenció i seguretat sanitària, certificats per auditors independents, per garantir la seguretat dels treballadors i dels clients. Asseguren, a més, que aquests protocols «van més enllà de les exigències de les autoritats».

Es defensen amb xifres

La campanya engegada per la patronal del joc privat a Catalunya compta amb el suport de les principals organitzacions socials i empresarials del sector, com Foment, Cecot, Pimec, Consell de Gremis, Comissions Obreres i UGT. Des de Patrojoc alerten que, si no es reobre el sector, es posarà en perill el futur de 8.000 llocs de feina directa i més de 28.000 de forma indirecta. 

A més, Carlos Duelo també ha destacat l'aportació que fa el sector a l'economia del país. El president de la patronal Patrojoc recorda que es contribueix «amb més de 20 milions d'euros al mes en impostos» a les arques de la Generalitat i ha argumentat que el sector vol tornar a treballar per seguir contribuint a la recuperació econòmica de Catalunya.