Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès i Laura Borràs amb una estelada en una butaca situada entre els dos polítics

JxCat encara no veu «possible» un acord de legislatura «sòlid» amb Pere Aragonès

Jordi Sànchez s'ha mostrat confiat que hi haurà entesa, i descarta «especular» amb una repetició electoral a Catalunya

El secretari general de Junta per Catalunya (JxCat), Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dimarts a la tarda que la seva formació «no especularà» amb una hipotètica celebració electoral, però ha advertit Pere Aragonès que encara no es pot tancar un «acord de legislatura sòlid». Ho ha dit amb el candidat republicà a primera fila, durant la conferència 'Un govern per fer, un govern per ser'. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

JxCat, a Aragonès: «Res ens agradarà més que assumeixis la presidència de la Generalitat»

«Res ens agradarà més a la gent de JxCat que puguis deixar el teu càrrec d'ara i assumeixis, tan aviat com sigui possible, la presidència de la Generalitat, sigui d'aquí a uns dies o d'aquí a unes setmanes, liderant un nou Govern on nosaltres en formem part», ha assegurat Sànchez. En aquest sentit, l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha descartat presentar un candidat alternatiu a la presidència de la Generalitat

Ara bé, ha aprofitat la seva intervenció per a reclamar un executiu «fort i estable», que pugui gestionar la sortida de la crisi social, econòmica i sanitària, i que alhora avanci «clarament», cap a la independència de Catalunya. En aquest sentit, Sánchez s'ha mostrat confiat que puguin donar el seu «sí» a Pere Aragonès en els pròxims dies o setmanes. «No ens podem permetre desaprofitar i no desaprofitarem aquesta legislatura», ha insistit. 

Sànchez no veu «possible» encara un acord d'investidura

«Més de 3.000 represaliats no són una anècdota i no ens poden deixar indiferents, com tampoc ens deixen indiferents els més de 500.000 aturats, les més de 150.000 llars en situació de vulnerabilitat extrema o les més de 20.000 empreses destruïdes per la Covid», ha assegurat Sànchez, que ha reconegut, però, que «m'agradaria dir que sí sense embuts», si bé «això encara no és possible». 

En la mateixa línia, el secretari general de JxCat ha advertit que «les urgències d'aquest país no es resolen només amb un acord d'investidura», i que per a dur a terme una governabilitat «efectiva i eficaç» es necessiten «confiances i lleialtats entre els socis sempre».