Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Alba Vergés en roda de premsa amb mascareta i senyera al darrere

Vergés no preveu «gaires canvis» en les restriccions: «No ens podem relaxar»

La consellera de Salut recorda que ens trobem en un «clar estancament de la pandèmia»

El Govern ha presentat aquesta tarda de dimarts els detalls del pla de vacunació massiva contra la Covid a Catalunya. A més, però, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha valorat la situació actual de la pandèmia i la previsió sobre possibles canvis en les restriccions, tenint en compte que la Setmana Santa és a tocar.

En aquest sentit, Vergés ha recordat que cal seguir prenent mesures de seguretat contra el coronavirus mentre s'avança en el pla de vacunació. En conclusió, el Govern no plantejarà finalment gaires canvis en les restriccions de cara a la setmana que ve, tenint en compte el context general que es viu a Europa, segons les pròpies paraules de la consellera.

«Clar estancament de la pandèmia»

«Estem en un punt en què no ens podem relaxar», ha dit Alba Vergés, recordant que ens troben en un «clar estancament de la pandèmia». La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, havia obert la porta la setmana passada a una possible obertura de bars i restaurants els vespres, per fer sopars. Una aposta que, segons sembla, donades les circumstàncies, torna a quedar enrere, despertant de nou la indignació en el sector de l'hostaleria.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Precisament la mateixa Meritxell Budó, en la línia de les paraules d'Alba Vergés, ha assenyalat també en rosa de premsa telemàtica aquest dimarts que, tot i que el PROCICAT tindrà en compte un «estancament a la baixa» dels indicadors epidemiològics en la pròxima revisió de mesures prevista pel 29 de març, es mantindran «amb tota probabilitat» les mesures de contenció vigents contra la pandèmia a Catalunya durant les vacances de Setmana Santa.

Budó ha especificat que es produeixen «petits increments» en marcadors com la incidència acumulada a set dies, el nombre de pacients ingressats a les UCI, la taxa de positivitat de les proves d'antígens i la taxa de reproducció.

La consellera ha reconegut que les mesures actuals són «de molta restricció», i és precisament per això que confia que, si es mantenen, permetran preservar les reobertures que sí que s'han implementat de cara a les vacances de Setmana Santa.

En qualsevol cas, Budó no ha avançat en quin format es podrà celebrar Sant Jordi el 23 d'abril. Només ha explicat que la Conselleria de Cultura hi treballa i ha demanat «ser molt acurats i no tenir pressa ni fer accions que provoquin haver de fer passos enrere».

Sobre una quarta onada: «la possibilitat sempre hi és»

La portaveu del Govern ha afirmat que no té por d'una quarta onada de la pandèmia, però ha demanat estar expectants per evitar-la: «Si una cosa hem après, és no fer cap afirmació categòrica com 'no ens fa por una quarta onada', perquè després la tens; la possibilitat sempre hi és».

Budó ha destacat que a països de l'entorn geogràfic com ara Itàlia, França i Alemanya els casos augmenten i ha demanat «no descartar cap escenari». Igualment, ha confiat que l'arribada de més dosis de vaccins a partir del mes d'abril «permetria arribar a l'estiu amb un 30% de la població catalana vacunada, una dada important».