L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.

Kenneth Martínez compaginarà l'alcaldia del Vendrell amb la seva feina durant diversos mesos

El batlle abandona la dedicació exclusiva i cobrarà només per assistències

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, compaginarà la seva tasca al capdavant del consistori amb la seva professió durant els pròxims mesos. Martínez, que és funcionari del cos d'Educació, s'ha hagut d'incorporar de forma temporal al departament des del dia 1 de setembre. Això voldrà dir que només podrà ser a l'Ajuntament de forma presencial a les tardes.

Amb aquest canvi, Martínez no pot mantenir la seva dedicació del 100% al capdavant de l'Ajuntament. Per aquest motiu, al ple d'aquest dilluns es va aprovar que exerceixi el seu càrrec «en règim de concurrència» a les sessions dels òrgans col·legiats.

Això vol dir que el batlle deixa de cobrar el seu sou d'alcalde de 52.900 euros anuals i cobrarà com a funcionari d'Educació. De l'Ajuntament, Martínez cobrarà les indemnitzacions per assistència als òrgans, amb un topall màxim d'11.500 euros anuals.

Un màxim de nou mesos

Al ple, l'alcalde va explicar que, amb l'objectiu de consolidar la plaça de funcionari al cos d'inspecció educativa, s'ha de «reincorporar temporalment» al departament. Martínez va reconèixer que els pròxims mesos haurà de fer «dues tasques del màxim nivell», però va afegir que permeten «flexibilitat horària». També va apuntar que aquesta situació s'allargaria un màxim de nou mesos.

El canvi de dedicació va provocar que els partits de l'oposició mostressin la seva preocupació i els seus dubtes. Josep Maria Llasat, de Primàries, va lamentar que l'alcalde no estigui disponible «durant els matins, que és quan més treballa l'administració». Per això va demanar que torni a la dedicació exclusiva.

Josep Mercadé, de Junt pel Vendrell, va expressar la «preocupació lògica» que aquesta situació vagi «en detriment de la seva disponibilitat». Per la seva banda, Marc Robert, d'ERC-Som Poble, va demanar més «transparència» a l'alcalde per explicar el que suposarà aquest canvi per als ciutadans.