Els tres colors de l'Andorra es lluiran al grup tercer de Segona B aquesta temporada

L’Andorra de Piqué es queda amb la plaça del CF Reus i completarà el grup tercer de Segona B

La RFEF anuncia oficialment que és l’Andorra el club que s’acaba quedant la plaça del CF Reus després de pagar els 452.022 euros que l’estament federatiu sol·licitava

Ni el Zamora, ni l’Intercity. La plaça vacant del grup tercer de Segona Divisió B ha estat adjudicada a l’Andorra de Gerard Piqué. Ja és  oficial per part de la Real Federación Española de Fútbol. Amb l'arribada del FC Andorra al grup tercer de Segona Divisió B, el Nàstic veu confirmat el rival per a la tercera i 22a jornada de lliga. El 7 o 8 de setembre, els andorrans visitaran el Nou Estadi mentre que els grana viatjaran cap a Andorra el 25 o 26 de gener.

Un ascens imprevist

L'ascens del FC Andorra no entrava dins dels plans amb el reglament de la RFEF a la mà. En el llarg llistat d'articles de l'ens federatiu del futbol estatal es donava abans prioritat als equips que paguessin els diners exigits per la Federació que haguessin competit la temporada anterior en el grup cinquè de Tercera per ordre de classificació, en aquells equips del grup tercer de Segona B que haguessin descendit en una segona tanda de candidats, els equips de Tercera de tot l'Estat i en els descendits de Segona B.

En cap moment es contemplava la possibilitat que un equip acabat d'ascendir de Primera Catalana pogués passar per davant dels altres candidats interessats. Finalment, l'imprevist s'ha convertit en realitat. La RFEF afirma que el club compleix amb els requisits establerts en la circular número 11, basant-se en aquest document signat el 22 de juliol per donar la plaça a l'Andorra.

Dos ascensos consecutius

Les bones relacions de Gerard Piqué, president del grup empresarial Kosmos que dirigeix el club andorrà des de l'any passat, amb el president de la RFEF Luis Rubiales han estat claus en l'operació, segons apunta 'Mundo Deportivo'. D'aquesta manera, el conjunt del país veí viurà dos ascensos consecutius en poques setmanes de diferència després de pujar sobre la gespa de Primera Catalana a Tercera Divisió i fer-ho als despatxos de Tercera a Segona B.

Aquest canvi de categoria provocarà, entre altres coses, que el tarragoní Miguel Palanca visiti el Nou Estadi en la tercera jornada de lliga de la Segona B 2019-2020. Més enllà d'aquest apunt curiós, s'espera una allau de reaccions pel que fa als altres interessats en aquesta vacant que ha acabat sent pel FC Andorra, solució que per la qual optava la Federació Catalana de Futbol perquè, de pas, el grup català de Segona B no patiria un enrenou geogràfic.