Primer plano de abela de Julen

L’àvia de Julen se sincera: «La muntanya es va enamorar d'ell»

Reme ha passat pel programa 'Viva la Vida', on ha tingut un record pel suport rebut i per tots els que van treballar pel rescat del petit

Ja han passat diversos dies del tràgic desenllaç del rescat del petit Julen, però les mostres d’agraïment per part de l’entorn del petit no cessen. Aquesta vegada, ha estat l’àvia materna del nen que ha passat pel programa de Telecinco  ‘Viva la vida’ per parlar per primera vegada en públic. 

L’àvia de Julen, asseguda al costat de la presentadora del programa, Emma García, va iniciar la conversa enviant un missatge d’agraïment a «els 300 dispositius», bombers, guàrdies civils, els miners... per l’esforç que van fer durant els dies que va durar el rescat. Tot i això, va confessar el motiu pel qual, segons ella, no van poder rescatar el cos en vida de Julen:  «No el van poder rescatar perquè la muntanya es va enamorar d’ell i no el volia deixar anar».

Llàgrimes en confirmar-se la mort de Julen

A més, l’àvia del petit també va voler agrair tot el desplegament que van fer els mitjans de comunicació durant el rescat. Reme, molt emocionada, va reconèixer que el dos dies després de la caiguda de Julen al pou, «no van fer res». Reme lamentava que «Els bombers només tenien un telèfon mòbil per gravar el pou» .

Reme ha reconegut que era molt difícil trobar-se el cos del petit amb vida
Reme ha reconegut que era molt difícil trobar-se el cos del petit amb vida | TELECINCO

L’àvia materna de Julen, també va explicar que quan va veure per televisió que havien trobat el nen, es va desplaçar immediatament al poble de Totalán on hi era la seva filla Vicky  el seu gendre. Tot i que confessava que «El meu nen va caure molts metres, jo sabia que estava mort», va admetre que en el moment que es va confirmar la mort de Julen «em va entrar un atac de plors» i que fins i tot, va necessitar assistència mèdica.

 

Agraïts al poble de Totalán 

L’àvia del nen no va voler oblidar-se en els seus agraïments a tota la gent del poble de Totalán. Reme explicava que tot el poble es va bolcar amb la seva família i agraïa la generositat de la gent: «A la meva filla li van deixar una casa per viure-hi, li feien dinars als equips de rescat». A més, agraïa a l’Alcalde de la població l’ajuda i atenció que van rebre en tot moment: «Es mereix un monument».

Per últim, l’àvia de Julen va voler agrair, en nom de tota la família, totes les cartes rebudes d’arreu del món. Reme afirmava que els feien sentir una gran estima tot i que lamentava que «no hi ha alleujament» per cap familiar.