Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) posa en marxa de nou el programa Work Experience

L’ETSEQ (URV) organitza per sisè any consecutiu el WORK EXPERIENCE: un programa orientat a què els alumnes adquireixin una plena capacitació professional, i que posa en contacte l'alumne amb les millors empreses del sector

ETSEQ: Formació especialitzada i de qualitat.
ETSEQ: Formació especialitzada i de qualitat. | delCamp.cat

 

Un cop passada la selectivitat ve la difícil tasca d'escollir quin camí seguirem per formar-nos per al futur. L’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ), que pertany a la URV, posa en marxa per sisè any consecutiu el programa «Work Experience». Aquest programa posa l’accent en la relació universitat empresa, orientat als joves que vulguin cursar un dels graus que ofereix. La proposta atorga un  premi consistent en un ordinador portàtil MacBook Air per al candidat o candidata amb millor perfil, i a més garanteix que els alumnes podran realitzar pràctiques professionals a les millors empreses del sector. 

Si esteu pensant a presentar-vos-hi però us frena la vostra nota, no patiu:  el perfil que es busca no és solament el millor expedient, sinó que es valora molt la iniciativa i creativitat  del candidat. Aquest programa s'inclou en relació als 3 graus que oferta l'ETSEQ:

Grau en Enginyeria Química

Grau en Enginyeria Mecànica

Grau Integrat de Bioprocessos Alimentaris

Ensenyament de qualitat que garanteix la incorporació al mercat laboral.
Ensenyament de qualitat que garanteix la incorporació al mercat laboral. | Cedida

 

Aquest programa és una iniciativa que respon a la voluntat de l’ETSEQ de posar a disposició dels alumnes un mètode docent innovador i orientat a la professionalització. Com a resultat, els titulats de l’ETSEQ tenen  taxes d’ocupabilitat molt altes, amb un 90% dels seus alumnes que troben feina els dos primers anys i amb un grau d’internacionalització molt accentuat. L’ETSEQ és una escola amb un mètode docent singular.  Des de la seva creació ha tingut sempre pràctiques obligatòries a la indústria, realitza en el seu programa activitats professionalitzadores a través dels Avantprojectes Integrats, matèries en anglès i amb diferents estudis de Màster de molt prestigi  en la industria.

En el seu cinquè any, el programa WORK EXPERIENCE ha estat un èxit en la convocatòria de Màster, amb  més de 60 inscrits per 9 premis.  Actualment, la plana web continua oberta i permet rebre sol·licituds pels Graus. Els alumnes que van ser seleccionats van ser  patrocinats per les empreses més importants del sector, com Repsol, BASF, BSP, Clariant, Dow, Messer SCA i Technip.

Què és el programa Work Experience?

Es tracta del programa de col·laboració entre l’ETSEQ i empreses dels sectors productius relacionats amb els estudis del centre: Enginyeria Química, Mecànica i de Bioprocessos i Aliments. La idea és relacionar el futur enginyer amb la pràctica professional dins d’empreses de primera línia. Les empreses participants, alhora, tenen la possibilitat de tractar amb les persones que podrien incorporar-se com a enginyers dins de la seva estructura, el dia que acabin els estudis

El campus es troba ubicat a l'avinguda Catalunya de Tarragona.
El campus es troba ubicat a l'avinguda Catalunya de Tarragona. | delCamp.cat

 

Com apuntar-se al programa?

Després dels estudis de secundària, l'estudiant es matricula al Grau de l'ETSEQ que desitgi, podeu consultar tota la informació en aquest enllaç

Com funcionen els Graus?

Durant els quatre cursos del grau, l’alumne passarà per assignatures de projectes. Ja des del primer curs, haurà practicat  treball en equip, lideratge, comunicació, etc., i tindrà l’oportunitat de participar en diferents etapes de la Work Experience de Grau: premis als millors equips d’avantprojecte a primer (premi Dow) i segon (premi Messer), i també haurà realitzat dos mesos a temps complet de  pràctiques a l’empresa. 

El campus de l'ETSEQ és un equipament modern.
El campus de l'ETSEQ és un equipament modern. | delCamp.cat

 

El model educatiu de l’ETSEQ és innovador en aquest sentit, i és reconegut per això internacionalment. En acabar el grau, aquest alumne pot decidir fer un màster professionalitzador  i potser un segon màster en temes de Prevenció de Riscos Laborals o Gestió d’Empreses Tecnològiques, que el converteixen en un profesional adaptable i preparat per competir a escala global.  En aquesta darrera etapa fa una  estada llarga (d’entre quatre i sis mesos) per desenvolupar una tesi de màster, un treball de fi de màster, sobre un projecte real. Cada curs podem guardonar fins a nou estudiants de màster amb el premi Work Experience  (BASF, BSP, Clariant, Covestro, Dow, Essity Messer, i Technip).

 

I quin paper tenen les empreses?

Les empreses que atorguen aquest premi es fan càrrec de la matrícula del màster en Enginyeria Química dels guardonats i els ofereixen fer el treball de Fi de Màster en un projecte viu. L’ETSEQ Work Experience va més enllà d’aquests guardons, ja que permet que tots els estudiants del màster puguin fer aquest tipus de projecte a l’empresa (principalment, empreses del clúster de Tarragona però també estrangeres, com P&G). La iniciativa ETSEQ Work Experience és, doncs, una estrategia d’atracció i promoció de talent, que ajuda a formar i promoure els millors estudiants del territori cap un futur professional, que permet les empreses disposar d’aquest talent i que, en conjunt, sigui tot plegat una iniciativa de futur per al territori.